2018. december 19., szerda
Viola

Egyéb Kecskemét

Kisrókákat árultak hobbitartásra

A kecskeméti Argos Állatvédelmi Egyesület ment ki Harkakötönybe kivizsgálni egy netes hirdetést, amelyben kisrókákat árultak hobbitartásra. Három kölyköt találtak egy tanyán, kettőt pedig Kiskunhalasról hoztak el.

Amikor Szabó Attila, a kecskeméti Argos Állatvédelmi Egyesület elnöke megérkezett a hirdetőhöz, éppen három kölyök volt a háznál. Kettőt már elvitt az ismerőse Kiskunhalasra. Tájékoztatták, hogy ez bűncselekmény, s a fiatalember együttműködött velük. A tanyájuk melletti szalmabálába ellett a róka, akkor vették észre a kölyköket, amikor azt szétbontották. Nem tudták, mit tegyenek az állatokkal, ezért tették fel a hirdetést az internetre.


A kisrókák helye a vadonban van.
Fotó: Argos Állatvédelmi Egyesület

Szabó Attila az esettel kapcsolatban elmondta, hogy a rókák az állam tulajdonában vannak. Veszélyes befogni őket, hisz a hazai rókaállomány nagymértékben fertőzött szopornyicával, amit házi kedvenceink is elkaphatnak. A róka emberre is veszélyes lehet, bár a veszettség szerencsére egyre ritkább közöttük. A rüh, a galandféreg és a tbc azonban előfordulhat ezeknél a vadállatoknál. – Az első két hónapban ugyan nagyon cukik, azonban később rettentően büdösek – mondja az egyesület elnöke. – Mindent tönkretesznek, nem működnek falkában, így soha nem fognak az embernek engedelmeskedni. Iszonyatosan öntörvényűek, kezelhetetlenek. A róka vadállat, az erdőben a helye.

Szabó Attilától azt is megtudtuk, hogy ebben az esetben nem tettek feljelentést, hiszen az elkövető mindenben együttműködött velük. Az olvasókat is arra kérik, aki rókát talál, hagyja az élőhelyén!

Kapcsolódó Cikkek

 • Éveken át hozzáfértek hackerek az EU diplomáciai kommunikációs hálózatához

  Éveken át hozzáfértek hackerek az EU diplomáciai kommunikációs hálózatához

  Éveken át hozzáfértek hackerek az Európai Unió diplomáciai kommunikációs hálózatához, olyan tartalmakat töltve le, amelyekben európai diplomaták fejezik ki aggályukat Donald Trump amerikai elnök kormányával, az Oroszországgal és Kínával való “küzdelmekkel” és annak kockázatával kapcsolatosan, hogy Irán feléleszti nukleáris programját – számolt be internetes oldalán a The New York Times (NYT).

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.