EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb Szolnok

Kiugróan sikeres volt a gála

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tehetségsegítő Tanács hagyományteremtő céllal indította útjára 2012-ben Kiugró címmel a Szolnoki Fiatal Tehetségek Gáláját, amely a kiemelkedő képességű, tehetséges diákoknak ad bemutatkozási lehetőséget városunk népes publikuma előtt.

Míg páros évek tavaszán a középiskolások, páratlan években az általános iskolások kapnak lehetőséget arra, hogy bemutassák a különböző művészeti ágakban és egyéb területeken elsajátított tudásukat, tehetségüket. Az idei megmérettetésen Szolnokon és a járásban élő és tanuló általános iskolások vehettek részt. Összesen 13 intézményből 72 produkcióval 292 diák nevezett az idei Kiugróra. A gálán a zsűri által a három elődöntő során legjobbnak ítélt műsorszámokat láthatták.


A zsűri elnöke és a gála rendezője Kiss József, Jászai Mari-díjjal kitüntetett drámaíró, rendező, a Szigligeti Színház művészeti vezetője volt. A zsűriben táncpedagógus, karnagy, zeneiskola-igazgató, ifjúsági referens, népzenész is ült, így minden művészeti ágból a legtehetségesebb fellépőket tudták kiválasztani.

Táncban és zenében is remekeltek a fiatalok

A gála műsora talán minden eddiginél színesebb volt: zenészek, néptáncosok, versmondók, énekesek, aerobiktáncosok váltották egymást két felvonásban. A közönség homokanimációt is láthatott, gála pedig nagy, közös tortafalással végződött.

Jövőre a középiskolásoké a főszerep, 2018 tavaszán közülük mutatkozhatnak be a legjobbak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.