EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 15., szombat
Valér

Extra

Klapka Sandy: Apám után én lettem az Aranyasszony

Klapka Sandy édesapja, Klapka György halála után átvette a Vámház körút 9. szám alatt lévő zálogházat, ráadásul az Aranyember feleségének, Marikának is ő volt a legnagyobb támasza a tragédia után. Saját gyászára azonban még „nem volt ideje”. 

Klapka György és legkisebb lánya Sandy Fotó: dfp

Klapka Sandyt és családját januárban váratlanul érte édesapja, a milliárdos üzletember, Klapka György halála, de mint mondja, a kezdeti elgyengülés és nehézségek után igyekszik mindenben az Aranyember útmutatását és tanításait követni. Átvette a zálogházat, és ma már Klapka után Aranyasszonyként emlegetik. – Édesapám halála után az első néhány napban aludni is alig bírtam, de muszáj volt kézbe venni a családi vállalkozást. Hatalmas feladat volt néhány hét alatt az online marketing területéről üzletvezetővé válni, de úgy érzem, hogy az ügyfelek és a munkatársak is elfogadtak és örülök, hogy apám után én lettem az Aranyasszony, ahogy már emlegetnek. Mindennap megfordul a fejemben, hogy aputól ez talán egy ajándék és segít is nekem, nem vagyok túl szentimentális, mégis jó azt hinni, hogy fentről is büszke lehet rám.


Sandy napjai nagy részét édesapja zálogházában tölti, foglalkozik az iratokkal, amelyeket korábban Klapka kezelt, szelleme átjárja a helyet, éppen ezért a fiatal Aranyasszony nem is igazán enged saját gyászának, mint mondja, inkább a munkába temetkezik, minthogy szembenézzen veszteségével. – Aputól is mindig azt láttam, hogy erősnek, stabilnak kell maradni, ezért úgy döntöttem, hogy amennyire csak lehet, tudatosan elnyomom a gyászomat, nem engedhetem meg magamnak, hogy én is összeroskadjak, holott életem egyik legnagyobb tragédiája az ő elvesztése. Elhatároztam, hogy később, ha már minden elrendeződött a család és az üzlet körül, beleengedem magam az elengedés folyamatába, addig azonban félek, hogy minden összeomlana, ha most megállnék és szembenéznék a hiányával.

Klapka György 86 évesen ötödszörre is kimondta a boldogító igent, ezúttal Kiss Máriának, akivel már negyed évszázada él együtt.

 

Sandy volt az, aki Klapka György feleségének, Marikának is támaszt nyújtott az asszony életének egyik legnehezebb időszakában. Néhány héttel az Aranyember halála után Marika összetört, kórházba került, mára azonban Sandynek köszönhetően ő is jobban van. – Marikán azt láttam, hogy az utóbbi időben egyre könnyebben viseli a hétköznapokat. A zálogházban is van érdekeltsége, ráadásul a dióföld is az övé. Miután kijött a kórházból, arra ösztönöztem, hogy foglalja el magát, ápolja édesapám hagyatékát. Ez úgy tűnik, bevált, mert ma már tud mosolyogni, néha-néha jóízűeket nevetni, ami néhány hónapja még elképzelhetetlen volt. Úgy érzem, Marika is egyre jobban van, és szerencsére a testvéreimmel sem marakodunk az örökségen. Egyértelműen azt látom, hogy a hirtelen fejetlenség után szép lassan ismét talpra áll a Klapka család.


Megegyeztek az örökségről

Klapka György rokonai néhány hét alatt megegyeztek a közel kétmilliárdos örökségről. Az Aranyember négy gyermeke és özvegye ugyanis úgy döntöttek, hogy előre kifizetik a végrendeletből kizárt legidősebb Klapka fiút, Györgyöt. – Én most előre megkapom a részem, és a jövőben, ha kiderül, hogy még van 500 millió forint valahol, abból már nem kérhetek, nem is kérek, ezt alá is írom.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tom Jones ismét Magyarországra jön!

  Tom Jones ismét Magyarországra jön!

  Jövőre ismét koncertet ad Magyarországon Tom Jones. A világhírű walesi énekes 2019. június 22-én a Papp László Budapest Sportarénában lép fel és adja elő legnépszerűbb dalait – közölte a szervező Live Nation pénteken az MTI-vel.

 • Csúcsgumikkal szerelik a MOL Limókat

  Csúcsgumikkal szerelik a MOL Limókat

  Ultranagy teljesítményű téli abroncsokat kaptak a MOL Limo Mercedes-Benz modelljei. A flotta prémium autóira a Hankook kifejezetten felsőkategóriás személygépkocsira fejlesztett termékei kerülnek, amelyek még tovább emelik a vezetési élményt.

 • Karácsonyi dalok egyedi misztikus GREGORIAN stílusban

  Karácsonyi dalok egyedi misztikus GREGORIAN stílusban

  Az advent tökéletes periódus arra, hogy egy kicsit elcsendesedjünk, megálljunk, pihenjünk, feltöltődjünk, önmagunkkal, családunkkal, barátainkkal hangolódjunk békességben az év legszebb ünnepére, a Karácsonyra!

 • Ákos ismét dupla Aréna-koncerttel zárja az évet

  Ákos ismét dupla Aréna-koncerttel zárja az évet

  Ismét dupla Aréna-koncerttel zárja az évet Ákos december 14-15-én. A népszerű előadó, dalszerző idén ősszel négyszámos stúdióanyagot jelentetett meg, ami a jövőre tervezett következő album előfutára.