EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 15., szombat
Valér

Belföld

Kocsis Máté: az emberek véleménye segít a Brüsszel elleni vitákban

Egészen más úgy a Brüsszellel folytatott vitákban tárgyalni nemzeti, illetve gazdasági kérdésekről, hogy a kormány a magyar választók egy jelentős részének a véleményét maga mögött tudhatja – mondta Kocsis Máté (Fidesz) józsefvárosi polgármester a nemzeti konzultáció témájában tartott országjáró körút szolnoki állomásán csütörtökön.

A politikus a szolnoki fórum előtti sajtótájékoztatón hangsúlyozta: ezért különösen fontos, hogy minél többen töltsék ki és küldjék vissza a nemzeti konzultációs kérdőívet.


Úgy látják – tette hozzá -, hogy a már beérkezett válaszok döntő többségében az emberek támogatják a kormány politikáját.

Kocsis Máté emlékeztetett: a bevándorláspolitika mellett Magyarország több, gazdasági jellegű ügy eltérő megítélése miatt áll Brüsszellel vitában.

A vitákkal kapcsolatban kiemelte, hogy a magyar embereknek tisztán kell látniuk: “két világ között választhatnak”.

Az egyik, a jelenlegi kormányzat által képviselt, nemzeti és gazdaság érdekekre épülő magyar, míg a másik, egy globális, pénzügyi spekulációk jellemezte politika – mondta.

Kocsis Máté arra figyelmeztetett, hogy “a másik oldal erejét nem szabad lebecsülni”, mert médiatámogatottsága és pénzügyi befolyása alapján jelentős erőről van szó.

Látni kell például, hogy a Soros Györgyhöz köthető szervezeteken keresztül hogyan próbálják meg a magyar közvéleményt manipulálni, és azt is, hogy “Soros zsebében jó néhány politikus ott lapul a baloldali pártokból” – tette hozzá.

Kérdésre válaszolva azt mondta: eddig körülbelül félmillió válasz érkezett vissza, és ez a nagyságrend körülbelül megfelel annak, amit a korábbi nemzeti konzultációknál tapasztaltak.

Kapcsolódó Cikkek