EUR: 322,03 Ft
CHF: 285,11 Ft
2018. december 18., kedd
Auguszta

Egyéb Székesfehérvár

Költözik a szobor

Elköltöztetik a Csillagtérkép hajóval című emlékművet a Zichy ligetből, így újabb közösségi teret nyernek a rendezvények, a programok. Az emlékmű helyére térkőburkolatot raknak, jövőre a térre szökőkutat építenek. Ennek kiadásait még az idei költségvetésből fedezi az önkormányzat.

Az alkotást Taubert László szobrászművész millenniumi emlékműnek készítette, azt 2012-ben egyszer már el akarták költöztetni. Akkor a Széna térre tervezték a képviselők, de végül a Csónakázó-tó mellé, a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola mögötti parkba kerül, nem messze a Vörösmarty Mihály Könyvtár elől ide költöző Deák-kúttól.

Elköltöztetik a Csillagtérkép hajóval című emlékművet a Zichy ligetből fotó:SF

Kapcsolódó Cikkek

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.