EUR: 322,80 Ft
CHF: 285,78 Ft
2018. december 13., csütörtök
Luca, Otília

Sport

Könnyes búcsút vett Totti a szurkolóktól

Elérkezett a nap, amitől az AS Roma minden szurkolója tartott: Francesco Totti utoljára húzta magára a csapat mezét a Genoa elleni, 3-2-re megnyert bajnokin. A Stadio Olimpicóban 70 ezer néző törölgette a könnyeit búcsúbeszéde közben.

Ha egyszer valaki szobor formájában jelenítené meg a klubhűséget, akkor az alkotás minden bizonnyal Francesco Tottit ábrázolná. A világbajnok középpályás vasárnap 25 éves karrier végére tett pontot, nem csoda, hogy a búcsúztatás pillanatában szem nem maradt szárazon.


– Ti vagytok és mindig is ti lesztek az életem. Soha többé nem hozhatlak lázba titeket a lábaimmal, de a szívem örökké veletek marad. Gyerekként léptem be ide először, és férfiként távozom. Szeretlek titeket! Szeretlek, Róma! – mondta könnyekkel a szemében a negyvenéves legenda.

A búcsú olyannyira megható volt, hogy még a világ egyik legkeményebb játékosa, Daniele De Rossi sem bírta ki sírás nélkül.

A végtelenségig szerény futballistától évekkel ezelőtt megkérdezték, hogy mi lett volna belőle, ha nem labdarúgó lenne. A válasz az volt, hogy valószínűleg benzinkutas. Talán ő az egyetlen, aki a Real Madrid hívó szavára is nemet mondott, hogy szeretett klubjában maradjon.

Totti a Roma színeiben 619-szer lépett pályára és 250 gólt szerzett. A 25 év alatt egyszer volt olasz bajnok, kétszer hódította el a Coppa Italiát és kétszer az olasz Szuperkupát, 2006-ban pedig a vb-t megnyerő válogatott tagja volt.

EPA/RICCARDO ANTIMIANI

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Muszáj legyőzni a Chelsea-t!

  Muszáj legyőzni a Chelsea-t!

  Hazai pályán fogadja a MOL Vidi FC a Chelsea labdarúgócsapatát az Európa Liga csoportkörének utolsó fordulójában.

 • Bajnokokat nevelnek!

  Bajnokokat nevelnek!

  A Kézilabda Sport Akadémiánál nem azt tartják a legfontosabbnak, hogy minél több bajnokcsapatuk legyen a korosztályos bajnokságban.

 • Iniesta: Nem kommentálom Pelé szavait

  Iniesta: Nem kommentálom Pelé szavait

  Mivel a japán labdarúgó-bajnokság elsőosztályú küzdelmei véget értek, Andrés Iniesta a Vissel Kobe középpályása visszatért korábbi sikerei helyszínére, Barcelonába.