EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 15., szombat
Valér

Belföld

Kósa: egyre elfogadottabb lesz a magyar migrációs politika

Egyre elfogadottabb lesz a migrációt megállító magyar álláspont az európai bevándorláspolitikában – mondta Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője a Kossuth rádió 180 perc című műsorában kedd reggel.

A politikust Angela Merkel kancellár és Emmanuel Macron francia elnök hétfői berlini találkozása apropóján arról kérdezték, várható-e, hogy az Európai Unióban változás áll be a migrációs politikában.


Arra számít, hogy az a lassú folyamat, amelynek az elmúlt időszakban tanúi vagyunk, folytatódni fog – mondta Kósa Lajos. Hozzátette, hogy nem is olyan régen még “Isten hozott Németországban” feliratok fogadták az illegális bevándorlókat, de “ma már nem ez a hangulat”.

A frakcióvezető azt mondta: semmi jele nincs annak, hogy ez a trend megfordulna, és ez azt jelenti, hogy a magyar álláspont egyre elfogadottabb lesz.

Meg kell állítani a migrációt, és oda kell vinni a segítséget, ahonnan ezek az emberek jönnek, nem pedig idehozni velük a bajt Európába – szögezte le. Kósa Lajos hozzátette: az ágazatirányító miniszterek és a határőrizeti szervek vezetői egyetértenek abban, hogy a magyar határőrizet és a tranzitzóna példás, ezt kellene csinálni mindenütt. Ez el fog jutni a kormányfőkhöz is szerinte – fűzte hozzá.

Kapcsolódó Cikkek