EUR: 322,22 Ft
CHF: 285,10 Ft
2018. december 19., szerda
Viola

Belföld

Kósa: Még hány ártatlannak kell meghalnia, hogy az európai vezetők elgondolkodjanak?

A Fidesz frakcióvezetője szerint a manchesteri terrortámadás rámutat arra, hogy az európai vezetők – érthetetlen módon – még mindig nem veszik észre, mi folyik a kontinensen. Még hány ártatlan embernek kell meghalnia, hogy elgondolkodjanak az idevezető bevándorlási politikájukon? – tette fel a kérdést Kósa Lajos keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

A politikus megdöbbentőnek nevezte az éjszaka Manchesterben történteket – ahol terrortámadást követtek el egy koncerten, elkövetőként pedig az Iszlám Állam jelentkezett -, és együttérzéséről biztosította az áldozatok hozzátartozóit.


Nyilvánvaló szerinte, hogy a terrorizmus nem azzal kezdődik, amikor egy öngyilkos merénylő felrobbantja magát, hanem azzal, amikor terroristák illegálisan jönnek Európába, és sokan ezt segítik, támogatják.

A Fidesz-frakció teljes mellszélességgel kiáll a magyar kormány mellett a terror üldözésében, továbbá egyetért azzal a felfogással, hogy a terrorcselekményeket szélesen kell értelmezni, és a legnagyobb szigorral kell fellépni – jelentette ki Kósa Lajos.


Hozzátette: a történtek még élesebb fényt vetnek az Európai Parlament (EP) határozatára, amelyben az EP egy Magyarországon terrorcselekmény miatt jogerősen elítélt embert kezdett el “mentegetni”.

A Fidesz frakcióvezetője azt is terrorcselekménynek nevezte, hogy hétfő hajnalban a franciaországi Calais-nál egy magyarokat szállító kisbuszt dobáltak meg.

A kötelezető betelepítési kvótával kapcsolatos kérdésre Kósa Lajos azt válaszolta: ha az Európai Unió Bírósága nem ad helyt a magyar és a szlovák keresetnek – amelyhez Lengyelország is csatlakozott -, akkor “megyünk tovább az úton”, mert még rendkívül sok kérdést kell tisztázni a befogadással kapcsolatban, de az ítéletet Magyarország végrehajtja. Megjegyezte ugyanakkor, hogy az Európai Bizottság kvótadöntését még azok sem hajtották végre, akik egyébként megszavazták.

Kapcsolódó Cikkek

 • A karácsonyt veszélyeztetik az agresszív tüntetők

  A karácsonyt veszélyeztetik az agresszív tüntetők

  Az év végéhez és karácsonyhoz közeledve megszokott, hogy felpezsdül az élet az utcákon. Ez idén sincs másképp, annyi különbséggel, hogy az esti séták meghittségét az elmúlt napokban felváltotta a Soros-féle randalírozó, rongáló, gyújtogató, agresszív ellenzéki aktivisták rendbontása.

 • Burleszk lett az ellenzékiek zaklató akciójából

  Burleszk lett az ellenzékiek zaklató akciójából

  Bohócot csináltak magukból az ellenzéki képviselők, akik megpróbálták megzavarni a közmédia munkáját. Akcióikból sorra készülnek az internetes mémek, az MTV feljelentette őket, mert túlterjeszkedtek  jogaikon és azóta birtokvédelem óvja a székházat.

 • Az anyagiak már nem gördítenek akadályt a gyermekvállalás elé

  Az anyagiak már nem gördítenek akadályt a gyermekvállalás elé

  A Fidesz-kormány 2010 óta jelentős, a családalapítást, gyermekvállalást támogató intézkedést hozott, ezek közül kiemelkedők a munkához kötött kedvezmények. A családi adókedvezmény évről évre emelkedik, a kisgyermekeseknek a gyed extrának köszönhetően nem kell választaniuk a munka és a család között, a nők pedig negyven év munkaviszony után nyugdíjba mehetnek, ezzel segítve a gyermeknevelést.