EUR: 323,04 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb Győr

Kosár- és streetballpályával gazdagodik Adyváros

Újabb adyvárosi fejlesztésről számolhatunk be, ugyanis körülbelül 35 millió forintból világszínvonalú szabadtéri kosárlabdapályát és streetballpályákat építenek a Kodály Zoltán utca mögötti területen.

A munkálatok már el is kezdődtek, a tervezett befejezési határidő június eleje. A sportos beruházást TAO-s pénzekből és önkormányzati forrásból valósítják meg.


Fűzy András, a CMB Cargo-UNI Győr társadalmi elnöke, Radnóti Ákos és Gancz Tamás Adyváros két önkormányzati képviselője
Fotó: O. Jakócs Péter

Adyváros két önkormányzati képviselője, Radnóti Ákos és Gancz Tamás közös sajtótájékoztatón jelentette be a lakótelep legújabb fejlesztését, majd a terveket is bemutatták. A következő hetekben körülbelül 35 millió forintból egy világszínvonalú kosárlabdapálya és streetballpályák létesülnek Adyváros legsűrűbben lakott részén.

– Eddig is ez a körzet volt a legsportosabb városrész Győrben. Öröm számomra, hogy új kosárlabdapályával és streetballpályákkal gazdagodik Adyváros – mondta Radnóti Ákos alpolgármester. Az érintett területen korábban is pályák voltak, de mostanra elavultak. Adta magát a terület, és ötlet is született arra, hogyan hasznosítsák a „placcot” úgy, hogy azt minél többen használhassák.


– Ezen a részen korábban beton- és salakos pályák voltak, amelyek mostanra tönkrementek, a mellettük lévő padok pedig balesetveszélyessé váltak – tette hozzá Gancz Tamás önkormányzati képviselő. A fejlesztés nagyobb része TAO-s forrásból valósul meg, a szükséges pluszmunkákat pedig a város fizeti.

A mini sportparkot bárki használhatja majd, egyelőre még építik
Fotó: O. Jakócs Péter

A mini sportparkot bárki igénybe veheti akár este is, hiszen villanyvilágítást kap.

– A lehető legjobb helyre kerül a kosárlabdapálya, sok család használhatja majd, ráadásul két iskola és egy óvoda is van a közelben. A fejlesztés a gyerekeknek is mozgáslehetőséget biztosít – hangsúlyozta Fűzy András, a CMB Cargo-UNI Győr társadalmi elnöke.

A képviselők türelmet kértek a környéken élőktől, a munkák ugyanis hetekig elhúzódnak. A tervezett befejezési határidő június eleje, akkor látványos ünnepség keretében adják át Adyváros legújabb büszkeségét.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.