EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Extra

Egymás után halt meg Vera kisfia és férje

Négyéves kisfiát eltemette, másnap pedig a férjét is elvesztette a Lakitelek határában lévő rozoga tanyán élő, háromgyermekes Balla Vera. Az apa búcsúztatására is a falu adta össze a pénzt.

Poros út visz Lakitelek határában Balla Veráék rozoga tanyájához. Az udvaron Lali (3), Flóra (7) és Zolika (14) épp a tyúkokat eteti, miközben feketébe öltözött, kisírt szemű édesanyjuk figyeli őket.


– Sosem felejtem el azt a szörnyű estét – sóhajtja Vera. – A kisfiam, Sanyika a tévét nézte, majd táncra perdült Kis Grófo dalára. Hívott, hogy tartsak vele. Nem sokkal később azonban rosszul lett, sápadt volt és zihált.

Mentővel száguldottak a kecskeméti kórházba. Amint az anya a vizsgálóban elengedte a gyerek kezét, a műszer rögtön sípolt. Leállt Sanyika szíve. Sikerült újraéleszteni, de az intenzívosztályon újra megtörtént a baj.


– Két órán át a folyosón imádkoztam Istenhez, hogy ne vegye el tőlem a kisfiamat. Rosszat sejtettem, amikor odabenn minden elcsendesült. Kijött egy doktornő, széttárta a kezét, és sírva mondta: ne haragudjon, nem tudtuk megmenteni a kisfiát. Csak egy óra múlva mertem megmondani a férjemnek, hogy Sanyika meghalt. Ordított fájdalmában. Ő volt a szeme fénye.

Nemrég Zoltán agyvérzést kapott, átmenetileg megbénult. Vera ápolta, viselte a gondját.

– Amikor kiderült, hogy rotavírus vitte el a kisfiunkat, a férjem keserűen mondogatta, hamarosan megy Sanyika után. Nem vettük komolyan. Másnap, miután eltemettük a kisfiamat, Zoltán a tévét nézte, és akkor megállt szíve. Amíg a rohammentő úton volt hozzánk, a diszpécser telefonon segített az újraélesztésében. Hiába. A férjem Sanyika után ment. Belehalt a bánatba.

Zolinak, a legnagyobb fiúnak aznap ért véget a gyerekkora, most a kamasz lett anyja támasza. Hétéves húgának, Flórának pszichológus segít feldolgozni az irtózatos csapást. Az apát a kisfia mellé temették. A családnak szinte semmije sincs a romos házukon kívül, így nem volt pénzük díszes egyházi temetésre, de a református lelkész így is elbúcsúztatta őket.

Kapcsolódó Cikkek

 • Baronits Gábort édesapja szelleme segíti át a nehézségeken

  Baronits Gábort édesapja szelleme segíti át a nehézségeken

  Baronits Gábor úgy érzi, egy csapásra felnőtt, mikor kisfiúként elveszítette édesapját. A TV2 Csak show és más semmi című műsorának ezüstérmese a mai napig nem tudta elengedni édesapját, mint mondja, élete nehéz helyzeteiben sokszor érzi, mellette van.

 • Tom Jones ismét Magyarországra jön!

  Tom Jones ismét Magyarországra jön!

  Jövőre ismét koncertet ad Magyarországon Tom Jones. A világhírű walesi énekes 2019. június 22-én a Papp László Budapest Sportarénában lép fel és adja elő legnépszerűbb dalait – közölte a szervező Live Nation pénteken az MTI-vel.

 • Csúcsgumikkal szerelik a MOL Limókat

  Csúcsgumikkal szerelik a MOL Limókat

  Ultranagy teljesítményű téli abroncsokat kaptak a MOL Limo Mercedes-Benz modelljei. A flotta prémium autóira a Hankook kifejezetten felsőkategóriás személygépkocsira fejlesztett termékei kerülnek, amelyek még tovább emelik a vezetési élményt.