2018. december 13., csütörtök
Luca, Otília

Egyéb Szekszárd

Közlekedik a család – Szekszárdon

Jó hangulatban telt a Közlekedik a család elnevezésű közlekedésbiztonsági vetélkedő az elmúlt szombat délelőttjén Szekszárdon, amely nemcsak a versenyzők, de a program többi látogatója számára is bővelkedett izgalmakban.

Az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Baleset-megelőzési Bizottsága és szakmai támogató partnerei által életre hívott rendezvényen a résztvevők testközelből szemügyre vehették a rendőrautókat, tűzoltó járműveket, a vállalkozókedvűek kipróbálhatták az ügyességi feladatokat úgy, hogy az úgynevezett részeg szemüveg volt rajtuk, a bátrabbak viszont megtapasztalhatták azt is, milyen erőhatás éri az embert egy mindössze 6 kilométer/óra sebességgel való ütközésnél.


A Komlósi család volt idén a legjobb a „Közlekedik a család” Tolna megyei döntőjén
Fotó: Fazekas Zoltán

A vetélkedőn azok a családok vehettek részt, akik legalább egy 6–17 év közötti gyermeket nevelnek és az egyik szülő rendelkezik B kategóriás jogosítvánnyal. A tudáspróba során a kicsik és nagyok KRESZ-tesztlapot töltöttek ki, majd a gyerekek kerékpáros ügyességi versenyen bizonyítottak, a szülők pedig gépkocsivezetés-technikai pályán, valamint az elsősegélynyújtás területén mutathatták meg rátermettségüket.

Az egyik érdekesség: az ütközést szimuláló berendezés
Fotó: Fazekas Zoltán

A közlekedésbiztonsági vetélkedőn ezúttal a Dunaszentgyörgyről érkezett Komlósi család szerepelt a legeredményesebben, így ők képviselhetik Tolna megyét az országos döntőn, amely június 10–11-én lesz Budapesten.


Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.