EUR: 322,18 Ft
CHF: 285,51 Ft
2018. december 18., kedd
Auguszta

Egyéb Miskolc

Közösségi kert az Avason

Múlt hétvégén adták át azt a közösségi kertet az Avason a Felsőruzsin krt. mellett, ahol több mint húsz ágyásban termelhetnek paradicsomot az önként jelentkező avasi lakók.

A Dialóg a Közösségekért Közhasznú Egyesület által életre hívott közösségi kert ötlete 2014 őszén vetődött fel Jakab Zsolt és Káli-Nagy Ákos kezdeményezésével és koordinálásával. Először megalakult a Panelkertész-klub, majd ezt követően a területi képviselő támogatásával 2016-ban megvalósult a kert.

Indul a közösségi paradicsomtermesztés az Avason – fotó: Facebook / Lokál

A kertészközösség a Dialóg Egyesület közösségfejlesztő közreműködése mellett idén tavasszal verbuválódott a jól működő avasi szomszédságok mentén. Az ágyások a helyiek összefogásával és pontos ütemterv mentén haladva épültek meg.

Átadták a közösségi kertet – fotó: facebook / Lokál

Kapcsolódó Cikkek

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.