EUR: 322,79 Ft
CHF: 285,79 Ft
2018. december 13., csütörtök
Luca, Otília

Egyéb I.kerület II.kerület III.kerület XI.kerület

Kreatív központ lesz a Vízház

Jól halad a budai Várkert Bazár szomszédságában található, Ybl Miklós által tervezett egykori Vízház felújítása, amely a Pallas Athéné Alapítványok értékteremtő munkájának köszönhetően a múltjához méltóan újul meg és ősztől Budai Kreatív Ház néven kortárs képzőművészeti kiállításokkal, interaktív programokkal és előadásokkal várja az érdeklődőket.  

Az eredetileg a királyi palota vízellátási rendszerének épült ház közel tíz évig állt kihasználatlanul, üresen, ezért az évek során jelentősen leromlott az állaga, így a belső terek felújításra szorulnak. A rekonstrukciós munkálatok során a műemléki homlokzat visszanyeri eredeti pompáját, megújulnak a belső terek és a kert is. A Budai Kreatív Ház új, nyüzsgő találkozópont lesz a Duna budai partján, a vendégek a megújuló teraszról és kertből élvezhetik az egyedülálló budapesti panorámát. A színes programok mellett kávézó, cukrászda és étterem is várja majd a kikapcsolódni vágyó családokat.


A tervek szerint ilyen lesz az új budai találkozási pont

Kapcsolódó Cikkek

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.

 • Adózni kell az AIRBNB után

  Adózni kell az AIRBNB után

  Döntött a képviselő-testület: Józsefvárosban jövőre építményadót kell fizetni az AIRBNB-ként hasznosított lakások után.