EUR: 323,39 Ft
CHF: 287,83 Ft
2018. december 11., kedd
Árpád, Árpádina

Belföld

Kubatov Gábor: Botka László egy korrupt, hazug szocialista politikus

Botka László semmiben sem különbözik az elődeitől: egy korrupt, hazug szocialista politikus. A napnál is világosabb, hogy amit művel, az a képmutatás magasiskolája – mondta a SZEGEDma.hu-nak Kubatov Gábor.

Európa és Magyarország jövőjéről, a honi közbeszéd állapotáról, a gőzerővel folyó választási kampányról, a Soros- és a Simicska-féle ellenzékről, valamint a szegedi jobboldal újraszervezéséről is beszélgettett a lap riportere.


Szegedma.hu: Az egyneműek házasságágának legalizálása, beilleszkedni nem tudó és nem is akaró muszlim migránsok tömegeinek betelepítése, ehhez kapcsolódóan gyorsuló lépések a többnejűség engedélyezése felé, megroppanni látszó keresztény gyökerek, terrorcselekmények, erőszak – ezek jellemzik ma Európát, miközben Magyarország – ahogy a nemzeti konzultáció is világossá teszi – más irányba halad, más értékek mentén határozza meg önazonosságát. A baloldal egyenesen azzal vádolja az Orbán-kormányt, hogy ki akarja vezetni az országot az unióból, Európából. A manchesteri merénylet másnapján húsba vágó a kérdés: közös-e még a magyar és az európai út, és ha lehet közös, milyen áron?

Kubatov GáborA baloldal szokásához híven nem mond igazat, az Orbán-kormány nem akarja kivezetni Magyarországot Európából, az unióból, hiszen történelmileg, földrajzilag és kulturális tekintetben is ide tartozunk. Ugyanakkor kötelességünk kimondani, ha valami nem működik jól. Jelenleg az a helyzet, hogy saját pártcsaládunkban, az Európai Néppártban is reformellenzéki szerepet töltünk be, vehemensen, hangosan és határozottan érvelünk amellett az értékrendszer mellett, amit a magyar kormány képvisel. Érdekes és tanulságos látni, hogy lassan mintha Európa is változna, és belátná, hogy nem véletlenül mondjuk, amit mondunk, és tesszük, amit teszünk. Emlékezzünk vissza, mekkora balhé volt belőle, amikor megépítettük a kerítést a déli határon, aztán kisvártatva az osztrákok is ezt tették , igaz, valamiért nem kerítésnek nevezték…
Elmondjuk a véleményünket, miközben tiszteletben tartjuk mások álláspontját, senkit sem akarunk megváltoztatni. Az viszont határozott célunk, hogy ezekben a nemzetstratégiai kérdésekben magunk tudjunk dönteni. Ez a legfontosabb nézőpontbeli különbség közöttünk, fideszesek és a szocialisták között. Mi úgy véljük, Európa veszélyes útra lépett, és tönkreteszi magát azzal, hogy muszlim migránsok millióit akarja befogadni, de ez még nem lefutott meccs, és – miként azt Orbán Viktor az Európai Parlamentben is világossá tette – azt sem állítjuk, hogy biztosan nekünk van igazunk. Ezt majd a történelem ítéli meg. A saját sorsunkat illető szabad döntés jogát mindenesetre fenn akarjuk tartani magunknak. Mint most a migráció és a betelepítés kérdését illetően, annak idején az Alaptörvény és a médiatörvény ügyében is arról szólt már a vitánk Brüsszellel, hol húzódnak a nemzetállami döntési kompetenciák, ezekért a jogosítványokért harcolunk tehát most is.


A Fidesz alelnöke sajnálja az országot, amiért Soros György civiljei sorra szervezik a tüntetéseket.

Számomra az a legmeglepőbb, hogy egy évvel a választások előtt nemhogy elindult, de gőzerővel és valóban durván zajlik a kampány. A törvényi szabályozás ugyan hivatalosan 50 napot enged meg, de ennél jóval előrébb hozta a kampányt a Simicska Lajos által felvásárolt Jobbik, valamint Soros György civiljei is e célból szervezgetik tüntetéseiket, kreálják folyamatosan a botrányaikat. Nem nagyon tudok mást mondani erre, mint hogy mérhetetlenül sajnálom. Sajnálom az országot, sajnálom a lakosságot, mert ennél tisztességesebb ellenzéki politikát érdemelnének. E mellett szilárd meggyőződésem, a kormány tagjai is megérdemelnék, hogy nyugodt körülmények között szolgálhassák a nemzetünket, Magyarországot és a magyarok gyarapodását” – mondta a politikus.

A teljes interjút itt olvashatja el!

Kapcsolódó Cikkek