EUR: 309,22 Ft
CHF: 282,88 Ft
2017. június 29., csütörtök
Péter, Pál

Extra

Külföldre szerződhet Pápai Joci

180 millió tévénéző láthatta, ahogy Pápai Joci előadja Origo című szerzeményét, amivel nyolcadikként végzett az Eurovíziós Dalfesztiválon. Tehetsége nemzetközi szinten is feltűnt, és úgy tűnik, kiváló szereplése megnyitotta a kaput a külföldi karrier felé.

Közel nyolcszázezer ember szurkolt a televízió képernyője előtt, amikor a Duna Tv élőben közvetítette a Kijevben helytálló Pápai Joci szereplését, aki május 13-án Origo című dalával az Eurovíziós Dalfesztivál színpadára lépett. Az egykori Megasztár szívét-lelkét beletette az előadásba, amelyet a szakmai bírák 48, míg a közönség 200 ponttal értékelt, mindez pedig a top–10-be, egész pontosan a nyolcadik helyre repítette az énekest.

– Nagyon izgalmas volt a pontozás, persze lehetett sejteni, ki kinek hány pontot fog adni, úgyhogy nem is érdekelt az első része. Számomra a nézők szavazata volt a fontos, hiszen én a közönségnek zenélek, értük vagyok, nekik írom a dalaimat, és náluk nagyon jól szerepeltünk – mondta a Lokálnak elégedetten az énekes, aki még fel sem fogta, hogy véget ért a dalverseny.

– Úgy érzem magam, mint amikor gyerekként hazaérkeztem az osztálykirándulásból: nagyon nagy az űr bennem. De közben csak kapkodom a fejem, annyira felgyorsult és fenekestül felfordult az életem. Őrület van körülöttem, egy napot sem pihentem, már az új dalomon dolgozom és készülök a nagy őszi koncertemre. De édes a teher, mert mindig erre vágytam – vallotta be Joci, aki szereplése után külföldről is kapott ajánlatokat.

– Óvatos vagyok a „külföldi karrier” kijelentéssel, de annyit elmondhatok, hogy indultak tárgyalások. Folyamatban van egy projekt, de semmit sem szeretnék elkiabálni. Heteken belül kiderül minden – sejteti a nagy hírt a zenész, amit először a Lokállal osztott meg.

Külföldi karrier ide vagy oda, Pápai Joci már így is boldog, mert úgy érzi, mindent megtett, hogy itthon büszkék lehessünk rá. Kijutása óta pedig 180 fokos fordulatot vett az élete, de a közönség és a családja továbbra is sziklaként áll mellette.

– Munka van és munkából lesznek az eredmények, nincs mese! Nincsenek rossz érzéseim azzal kapcsolatban, hogy a családom ne viselné jól az ezzel járó elfoglaltságaimat, hiszen tudják jól, hogy mindent értük teszek. A feleségemmel mindenben támogatjuk egymást: nekem nem házisárkányom, hanem egy nagyon kedves feleségem van – áradozott az előadó, aki hálás a sorsnak a sikereiért és már gyártja a következő slágereit.

 

Pápai Joci Origo című dalával a 62. Eurovíziós Dalfesztiválon (MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko)

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Az utolsó percig nem adta fel Nagy György

  Az utolsó percig nem adta fel Nagy György

  Barátai szerint, Nagy György az egyik legjobb és legkitartóbb ember volt, akit ismertek. Az Magyar Televízió egykori munkatársa az utóbbi években folyamatosan felhívta a figyelmet a szűrések fontosságára, miután rákbetegsége miatt el kellett távolítani a gyomrát.

 • Gazdája füle hallatára lőtte le a kutyát

  Gazdája füle hallatára lőtte le a kutyát

  A Kunszentmiklósi Járási Ügyészség állatkínzás és rongálás miatt vádat emelt egy vadász ellen, aki a nemzetközi kerékpáros útvonalon gazdája füle hallatára kilőtt egy kutyát, majd annak tetemét a Dunába dobta.

 • Fúvószene a szabadban

  Fúvószene a szabadban

  Vasárnaponként 18 órától a Várisi zenepavilon és az Erzsébet-kerti zenepavilon ad helyet a különböző műfajokban játszó együtteseknek, a két helyszínen felváltva lesznek koncertek a nyári hétvégéken.