EUR: 323,45 Ft
CHF: 287,44 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb Szolnok

Különleges eseményre készülnek a Szolnoki Szimfonikusok

A Kodály-emlékév és a reformáció 500. évfordulója alkalmából nem mindennapi eseményre készülnek a Szolnoki Szimfonikusok: június 6. és 18. között egy Szolnok Masterclass névre hallgató nemzetközi karmester- és karnagymesterkurzust szerveznek a Szolnoki Bartók Béla Kamarakórus és a debreceni Kodály Kórus közreműködésével.

A Szolnok Masterclass képzésére 17-en jelentkeztek a világ minden tájáról. Ők nemzetközi színvonalú, akadémiai szintű képzésben részesülnek, melynek színvonalát Szolnok fő-zeneigazgatója, Izaki Masahiro és Alpaslan Ertüngealp biztosítja. A képzésnek Martfű ad otthont, ahol a hat nap alatt a hallgatók elméleti és gyakorlati oktatást is kapnak. A képzés utáni templomi koncertsorozat a Tisza-tó környéki településeken, Martfűn, Törökszentmiklóson, Tiszaigaron, Tiszaderzsen, Tiszaszőlősön, Tiszaszentimrén és Kunmadarason lévő református templomokban valósul meg június 11-től 16-ig. A koncertekre a belépés ingyenes lesz.


Izaki Masahiro és Alpaslan Ertüngealp Fotó: momkult.hu

A mesterkurzust és a koncerteket egy szolnoki jótékonysági gálakoncert zárja június 17-én, melynek bevételét a nemrég leégett Tiszavárkonyi Alkotóház újjáépítésére ajánlja fel a Szolnoki Szimfonikus Zenekar. A hangverseny szünetében a Szolnoki Művésztelep művészeinek néhány alkotását is elárverezik, a bevétel szintén az alkotóház rekonstrukcióját szolgálja.

A Szolnok Masterclass záró eseménye a MOM Kulturális Központban tartandó gálakoncert lesz június 18-án, ahol a képzés kiemelkedő résztvevői vezénylik a Szolnoki Szimfonikusokat, a Szolnoki Bartók Béla Kamarakórust és a debreceni Kodály Kórust.

Kapcsolódó Cikkek

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.