2018. december 10., hétfő
Judit

Egyéb IV.kerület

Kutya jó buli volt

Hazánkban először május 6-án rendezték meg a Felelős Állattartás Napját, melynek megálmodója a Rex Kutyaotthon Alapítvány volt. Az eseményen rengeteg ingyenes szórakoztató-oktató program várta az érdeklődőket a Rex Állatszigeten.

– Ez nagyszerű kezdeményezés, és óriási öröm számomra, hogy én is részt vehetek benne – mondta lapunknak Kocsis Tibor énekes, a rendezvény egyik védnöke. – Fontos, hogy az állatvédelem pozitív gondolata eljusson az emberekhez, és talán ebben én is tudok segíteni. A gyerekeknél érhetjük el a legnagyobb szemléletváltást, de az is biztos, hogy a felnőttekre is ráfér az oktatás.


Az „Együtt a felelős állattartásért” egy rekorddal, vagyis a kéz- és mancsnyomok gyűjtésével a Rex Alapítvány próbálta felhívni arra a figyelmet, hogy – bár egyre több a gondoskodó gazdi – Magyarországon még mindig ijesztően nagy a kóbor állatok száma és mindennapos az állatkínzás.  A rendezvényre ellátogató két- és négylábúak egy teniszpálya hosszúságú óriásvásznon örökíthették meg kéz-, illetve tappancsnyomaikat, jelezve elköteleződésüket a felelős állattartás iránt.

 

Kapcsolódó Cikkek