2018. december 10., hétfő
Judit

Egyéb Érd

Kutyamesék a könyvtárban

Lili nagycsoportos óvodás volt. Mindennap ugyanazon az úton ment az óvodába. Mindennap kétszer kerülte meg a nagy gesztenyefa melletti gödröt.

És mindennap elsétált egy zöld kerítéses ház előtt, ahol egyszer csak feltűnt egy kiskutya. Lili egykettőre összebarátkozott a kutyussal, el is nevezte Pitypangnak. Nap mint nap meglátogatta, megosztotta vele az uzsonnáját, labdázott vele. Csakhogy egy nap a kis Pitypang eltűnt.


A mesét ezúttal is Némedi-Varga Tímea olvasta fel

Lili azonban nem adta fel, nekiállt megkeresni a kiskutyát, de hogy pontosan mi történt, azt a Csuka Zoltán Városi Könyvtár gyermekkönyvtárának legutóbbi meseszombatján tudhatták meg a résztvevők abból a meséből, amelyet Némedi-Varga Tímea színművész olvasott fel.

Természetesen könyvek is kaptak figyelmet

A felolvasásnak nagy sikere volt – hogyne lett volna, hiszen Pásztohy Panka lírai meséje barátságról, állatszeretetről, örökbefogadásról szólt első saját mesekönyvében.

A feladatok megoldását a szülők is figyelemmel kísérték Fotók: Gyugel Dina Dalma

A rendezvényen szó volt még a felelős kutyatartásról, a házi kedvencek gondozásáról, sőt, feladatokat is megoldottak a gyerekek: össze kellett párosítaniuk állatokat kicsinyeikkel, fel kellett ismerni különféle állathangokat, majd állatokról szóló dalokat hallgattak meg. A foglalkozást kézműveskedéssel zárták: kutyákat és nyuszikat készítettek papírból.

Kapcsolódó Cikkek