EUR: 322,83 Ft
CHF: 286,86 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb Kecskemét

Kutyás játszótér épül a Széchenyivárosban

Régi probléma a Szimferopol téren a kutyások és nem kutyások közti ellentét. Úgy tűnik, végre pont kerülhet az ügy végére. Ráadásul olyan megoldás született, ami mindkét oldal számára kedvező. Erről kérdeztük Bogasov Istvánt, a körzet képviselőjét.

A széchenyivárosi kutyák végre önfeledten játszhatnak majd (a kép forrása: hiros.hu)

– Hogyan látja a kutyások és a nem kutyások közti ellentétet?


– Képviselőként maximálisan megértem azokat a lakókat, akiket felháborít az ilyen magatartás, ugyanakkor azt sem szeretném, hogy a renitensek miatt a felelős kutyatartók kerüljenek kellemetlen helyzetbe. Tisztában vagyok azzal, hogy sokaknál családtagnak számít a házi kedvenc. Ezért a kezdetektől fogva azt tartottam fontosnak, hogy valós megoldást találjak erre a problémára. Felvettem a kapcsolatot Hamar Györggyel, a helyi kutyások szószólójával, aki szerencsére nagyon pozitívan állt az ügyhöz. Az ő ötlete volt egy zárt kutyafuttató, erről régóta egyeztettünk. Meg is találtuk a legideálisabb területet erre a célra. Az Irinyi utca és Szimferopol tér között, a széchenyivárosi rendőrőrs szomszédságában van ez a zöldfelület.

– Hol tart jelenleg a terv megvalósítása?


– Boros Gáborral, a Városüzemeltetési Kft. igazgatójával már több terepszemlén is voltunk a helyszínen. Jelenleg várjuk az árajánlatot a cégtől. A rész-önkormányzati keretből 2,5 millió forintot különítettünk el erre a célra, de az önkormányzattól is kapunk támogatást a megvalósításra. Felmerült annak a lehetősége is, hogy nemcsak egy zárt kutyafuttató lesz ez a terület, hanem egy kutyás játszóteret is kialakítanánk.

– Mikorra várható a kutyás játszótér megnyitása?

– Valójában csak az árajánlatra várunk. Ha megérkezik, az engedélyek beszerzése után a lehető leggyorsabban megépül a játszótér. Padokat is kihelyezünk a gazdáknak, hogy pihenhessenek, míg kedvenceik szabadon játszanak, szaladgálnak. A kutyások és a nem kutyások egyaránt elégedettek lesznek.

Terepszemle a helyszínen: Hamar György, Bogasov István képviselő és Boros Gábor, a Városüzemeltetési Kft.vezetője
(forrás: hiros.hu)

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.