EUR: 319,07 Ft
CHF: 274,63 Ft
2018. május 23., szerda
Dezső

Sport

Lányok! Csak lazán!

Megkezdte felkészülését a 2017-es Fina Világbajnokságon Japánnal, Hollandiával és Franciaországgal egy csoportban lévő női vízilabda-válogatott. A csapat több mint nyolc hetet edz, így nem csoda, hogy Bíró Attila szövetségi kapitány az első hétre csapatösszetartó programokat is szervezett.

Csak lazán! – adta ki a jelszót a kapitány, aki a bajnokság után úgy küldte szabadságra a lányokat, hogy nem kell edzeniük, nincs egyéni program, majd közösen újra elkezdik a tréningeket. Igaz, senki nem volt eltiltva az edzéstől, így Bíró Attilát nem lepte meg, hogy a csapat szinte minden tagja készült egy kicsit, hogy ne a nulláról kezdje az edzéseket.


A lányok a strandröplabda pályán lazítottak (Fotó: Magyar Dávid/vízilabda szövetség)

– Az első napok nehezebbek, izomláz van, de azért a környezet, a körülmények biztos kárpótolják a csapatot, hiszen az első hetet Somorján töltjük, tökéletes körülmények között. Az X-BIONIC Sport Center irigylésre méltó, 26 olimpiai sportág igényeit kiszolgáló hiper-szuper központ – mondta a szövetségi kapitány, aki az edzések mellett az első hétre csapatépítő programokat is szervezett. A keddi strandröplabda-bajnokság után például biciklitúrán is részt vesznek a lányok, de lesz futás a Duna gátján, sőt még az edzőtábor melletti moziba is beülhetnek a játékosok.

A női válogatott világbajnoki 18-as kerete
Kapusok: Bolonyai Flóra (BVSC), Gangl Edina (UVSE), Kasó Orsolya (Dunaújváros)
Mezőnyjátékosok: Antal Dóra (Berkeley Egyetem), Bujka Barbara (Szeged), Czigány Dóra (UVSE), Csabai Dóra (UVSE), Illés Anna (Berkeley Egyetem), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Keszthelyi Rita (UVSE), Menczinger Kata (Dunaújváros), Parkes Rebecca (Eger), Somhegyi Noémi (Dunaújváros), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Szücs Gabriella (UVSE), Takács Orsolya (BVSC), Tóth Ildikó (UVSE)

– Mindenkinek az az álma, hogy hazai pályán, a vízilabda templomában döntőt játszhasson, és ott nyerjen. Ezért mindent meg is teszünk. Lehet, hogy később egy bronzéremnek is örülünk, az a cél, hogy érmet szerezzünk, a lehető legjobban szerepeljünk – mondta Bíró.
Ami a felkészülés további menetét illeti: a somorjai felvezető hét után Budapesten, majd a harmadik és negyedik héten Kínában készül a csapat, ahol június 6–11. között a világliga Szuperdöntőjében szerepel. Ezt követi három hét fővárosi edzőtábor, majd Miskolctapolcán játszik a Vodafone-kupán Ausztrália, az Egyesült Államok és Új-Zéland ellen.


Kapcsolódó Cikkek

 • Maffiózókkal barátkozott a világbajnok kapus

  Maffiózókkal barátkozott a világbajnok kapus

  Maffiózóknak tett szívességeket három futballista. Az Olasz Labdarúgó-szövetség nyomozati adatokra hivatkozva azt közölte, hogy a világbajnok Pepe Reina, Paolo Cannavaro és Salvatore Aronica kapcsolatban állt a nápolyi bűnszervezet, a camorra néhány tagjával.

 • Pogba Mekkába zarándokolt

  Pogba Mekkába zarándokolt

  Mekkába zarándokolt Paul Pogba. A világ legdrágább futballistája tavaly már járt a muszlimok szent helyén, és Allahnak is megköszönte, hogy a Manchester Unitedben játszhat.

 • Keszthelyi Vivien esélyesként érkezik a Hungaroringre

  Keszthelyi Vivien esélyesként érkezik a Hungaroringre

  Újabb sikeres hétvégén van túl Keszthelyi Vivien, aki egyedüli magyarként, s egyben a világ legfiatalabb GT-kategóriás női autóversenyzőjeként ezúttal a németországi Lausitzringen gyarapította értékes pontjait két, a beállítási nehézségek miatt erőn felül megszerzett negyedik helyezésével.