EUR: 323,16 Ft
CHF: 287,79 Ft
2018. december 11., kedd
Árpád, Árpádina

Belföld

Lebuktattuk! Botka vagyonnyilatkozata átíródott

Két pontnál bővült Botka László vagyonnyilatkozata, bár abban még mindig nincs feltüntetve a közel 25 milliós terepjárója, amivel felesége közlekedik.

Három lakó- és egy üdülőingatlanban van tulajdonrésze Botka Lászlónak, gépkocsija nincs, karóráját feleségétől kapta ajándékba, három és fél millió forint készpénze van, és negyvenkétmillió forintot meghaladó pénzintézeti követelése. Módosított vagyonnyilatkozatában előkerült még 297 négyzetméter telek, de halastava nincs – írja a Magyar Hírlap.
Két ponton bővült az idén januárban benyújtott nyilatkozata az MSZP miniszterelnök-jelöltjének.

Részint azzal a 287 négyzetméteres telekrésszel, amely a Botkáék szegedi családi házához tartozik, s amelynek tulajdonjogát 2005-ben szerezte meg a polgármester. A másik bővülés az ingóságok körében történt, ebben Botka feltüntet egy karórát (márkáját nem említve), amelyet feleségétől kapott 2013-ban, negyvenedik születésnapjára, továbbá lakásbútorokat, háztartási eszközöket és könyveket is említ. Az ingóságok értékéről annyit árul el, hogy az a köztisztviselőkről szóló törvény szerint illetményalap hathavi összegét meghaladó ingatlanvagyon – számol be a vagyonnyilatkozat módosításáról a Magyar Hírlap.


Mint arról beszámoltunk a szegedi Fidesz kezdeményezte a vagyonnyilatkozat-tételi eljárást Botka László helyi polgármesterrel, az MSZP miniszterelnök-jelöltjével szemben május 18-án. csütörtökön. Hollik István elmondta, az elmúlt hetekben, hónapokban napvilágot látott információ is egyértelművé tette, hogy Botka László hazudott a vagyoni helyzetéről. Felidézte, hogy Botka milliós luxusnyaraláson vett részt, ezenkívül felesége egy méregdrága luxusautóval közlekedik, ő milliós Rolex órát hord, két hete pedig az derült ki, hogy egy halastavat és telekrészt hagyott ki a vagyonnyilatkozatából.

Kapcsolódó Cikkek

 • Nagy Viktor: A lelkiismeret nem a lúzereké

  Nagy Viktor: A lelkiismeret nem a lúzereké

  Épp a Legyetek jók, ha tudtok próbáján értük utol Nagy Viktort, az Újszínházban színpadra állított Bizánc rendezőjét. A darab kapcsán beszélgettünk lelkiismeretről, bátorságról és lúzerségről és arról, hogy miért aktuális ma is Konstantin császár története, és az miért mutat túl napjaink muszlim-kérdésén.

 • Sportos Télapók

  Sportos Télapók

  Télapónak öltözött futók lepték el hétvégén Budapestet, ahol a tizenötödik alkalommal rendezték meg a jótékonysági Mikulás Kocogás versenyt.

 • Maul Pincészet – D’Art Maul 2016 Magnum

  Maul Pincészet – D’Art Maul 2016 Magnum

  A pince tulajdonosa ezt a bort azoknak ajánlja, akik művészi módon húzzák ki a dugót a palackból, úgy kínálják , mint ajándékot az érzékeknek és elegáns mozdulattal forgatják a poharat.

 • Tovább nő a családok támogatása

  Tovább nő a családok támogatása

  Jövőre minden eddiginél több forrást fordít a kormány a családokra, és további jelentős lépések várhatók, amennyiben a magyar emberek a nemzeti konzultáción megerősítik a kormány elképzeléseit.