2019. október 18., péntek
Lukács

Belföld

Lebuktattuk! Botka vagyonnyilatkozata átíródott

Két pontnál bővült Botka László vagyonnyilatkozata, bár abban még mindig nincs feltüntetve a közel 25 milliós terepjárója, amivel felesége közlekedik.

Három lakó- és egy üdülőingatlanban van tulajdonrésze Botka Lászlónak, gépkocsija nincs, karóráját feleségétől kapta ajándékba, három és fél millió forint készpénze van, és negyvenkétmillió forintot meghaladó pénzintézeti követelése. Módosított vagyonnyilatkozatában előkerült még 297 négyzetméter telek, de halastava nincs – írja a Magyar Hírlap.
Két ponton bővült az idén januárban benyújtott nyilatkozata az MSZP miniszterelnök-jelöltjének.

Részint azzal a 287 négyzetméteres telekrésszel, amely a Botkáék szegedi családi házához tartozik, s amelynek tulajdonjogát 2005-ben szerezte meg a polgármester. A másik bővülés az ingóságok körében történt, ebben Botka feltüntet egy karórát (márkáját nem említve), amelyet feleségétől kapott 2013-ban, negyvenedik születésnapjára, továbbá lakásbútorokat, háztartási eszközöket és könyveket is említ. Az ingóságok értékéről annyit árul el, hogy az a köztisztviselőkről szóló törvény szerint illetményalap hathavi összegét meghaladó ingatlanvagyon – számol be a vagyonnyilatkozat módosításáról a Magyar Hírlap.


Mint arról beszámoltunk a szegedi Fidesz kezdeményezte a vagyonnyilatkozat-tételi eljárást Botka László helyi polgármesterrel, az MSZP miniszterelnök-jelöltjével szemben május 18-án. csütörtökön. Hollik István elmondta, az elmúlt hetekben, hónapokban napvilágot látott információ is egyértelművé tette, hogy Botka László hazudott a vagyoni helyzetéről. Felidézte, hogy Botka milliós luxusnyaraláson vett részt, ezenkívül felesége egy méregdrága luxusautóval közlekedik, ő milliós Rolex órát hord, két hete pedig az derült ki, hogy egy halastavat és telekrészt hagyott ki a vagyonnyilatkozatából.

Kapcsolódó Cikkek

 • A magyar nemzetpolitika sikeres éveket tudhat maga mögött

  A magyar nemzetpolitika sikeres éveket tudhat maga mögött

  Sok sikert és eredményt ért el a magyar nemzetpolitika a határon túli nemzetrészekkel együttműködve az elmúlt években – jelentette ki Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára a felvidéki Nagymegyeren, ahol előadást tartott a Pro Civis társulás által idén már kilencedik éve megrendezett Önkormányzati Szabadegyetemen.

 • Motoros halt meg az M5-ös autópályán

  Motoros halt meg az M5-ös autópályán

  Meghalt egy motoros, amikor összeütközött egy autóval az az M5-ös autópályán Csengele közelében pénteken délután, a sztráda Röszke felé vezető oldalát lezárták – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

 • Átadták az Oroszlány és Tatabánya közötti kerékpárutat

  Átadták az Oroszlány és Tatabánya közötti kerékpárutat

  Átadták pénteken azt az 1,2 milliárd forintos beruházással megépült 13 kilométeres kerékpárutat, amely Kecskéden és Környén át összeköti Oroszlányt és Tatabányát, valamint lehetőséget teremt a majki kamalduli kolostor elérésére is.