EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb Veszprém

Legyünk büszkék Veszprémre!

A Veszprémi Közüzemi Szolgáltató (VKSZ) Zrt. részvételen alapuló közösségi mozgalmat indít városunk szépítésére.

A mozgalmat meghirdető csütörtöki sajtótájékoztatón Brányi Mária alpolgármester felhívta a figyelmet, hogy a VKSZ Zrt. és a város évek óta dolgozik együtt környezetünk szépítésén.


Brányi Mária (fotó: Domján Attila)

A mozgalomba szakembereket és lelkes amatőröket vonnának be, és olyan, korábban már meglévő programokra építenének, mint amilyen a Fenntarthatóság minden-KOR volt áprilisban a Veszprémvölgyben vagy épp a Sétál a család programsorozat. A kezdeményezés már olyan élő hagyományokat is követne, mint az egyéni önkormányzati képviselők virágosztása választókörzetükben. Az alpolgármester reméli, hogy a Városom Veszprém Mozgalommal sikerül megszólítani a civileket és a szakmai csoportokat. – Mindenki jöjjön elő az ötleteivel, legyünk partnerei egymásnak, ne adjuk fel az első akadálynál, tegyünk közösen azért, hogy Veszprém még szebb, még élhetőbb legyen!

dr. Temesvári Balázs vonzóvá szeretné tenni a városképet (fotó: Domján Attila)

Dr. Temesvári Balázs, a VKSZ Zrt. vezérigazgatója szerint az ő szerepük olyan, mint egy mozaikművesé: az apró kis értékekből, amik a városban fellelhetők, egy szép és vonzó városképet alkossanak. Úgy gondolja, ha a veszprémiek büszkék a városukra, az kisugárzik és még többeket vonz majd ide. Napi munkájuk során találkoznak olyan ötletekkel, amelyekkel magánemberek, civil szervezetek keresik meg őket. Ezeket a gondolatokat próbálják meg jól strukturált, szakmailag irányított keretek közé terelni. A közösségi részvételbe bevonnák az előkertek, utcakertek, udvarok, erkélyek zöldítését. Kerttervezési segédletet állítanak össze, amelyben avatott kerttervezők, kertészek összegyűjtik azokat a praktikus információkat, amelyekkel segíthetik a lakosság ilyen jellegű elképzeléseit. A mozgalomnak fontos eleme az edukáció, hogy az óvodásokat, iskolásokat is a környezettudatosságra neveljék.


Ovádi Péter önkormányzati képviselő virágot osztott (fotó: Domján Attila)

A Városom Veszprém Mozgalommal kapcsolatban folyamatosan közölnek információkat a Facebookon, ahol a mozgalom profilján keresztül is fel lehet venni a kapcsolatot a szolgáltatóval és meg lehet osztani azokat az ötleteket, amelyek városunk további szépülését szolgálják.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.