EUR: 323,00 Ft
CHF: 286,29 Ft
2018. december 10., hétfő
Judit

Egyéb XXI.kerület

Lengyel szakács székelykáposztáját kóstolták meg Csepelen

Száz adag különlegesen elkészített lengyel székelykáposztát osztottak ki a Humán Szolgáltatások Igazgatósága (HSZI) Táncsics utcai épületének kertjében. A Lengyelország első Michelin-csillagát elnyerő Wojciech Amaro sztárszakács maga főzte és osztotta ki az általa felajánlott ételt a rászorulóknak.

Nagyné Kovács Tímea, a HSZI megbízott intézményvezetője váratlanul kapta a jó hírt, hogy a budapesti Gourmet Fesztiválra érkezett lengyel Wojciech Amaro Csepelre is ellátogat, és vendégül látja a helyi szervezet gondozásában lévő, idősellátásban részesülő, fogyatékkal élő családokat, nyugdíjasokat.


Wojciech Amaro el is mondta a vendégeknek, hogy milyen a lengyel székelykáposzta, amely hagyományos nemzeti ételük, és főként karácsonykor és újévkor tálalják fel. Lengyelül bigosnak hívják, és többféle hús van benne: sertés, tarja, karaj, füstölt kolbász. Emellett tartalmaz paradicsomot, borókát, köményt és természetesen káposztát. Két lábasban 24 órán át főzik, utána szolgálják fel.

– A fesztivál vendégeként először járok Magyarországon. A székelykáposzta igazi lengyel étel, amelyet mi nagyon szeretünk. Természetesen a magunk módján készítjük el. A mostani eseményhez hasonlóan Lengyelországban is gyakran rendeznek karitatív ételosztást, és én magam is részt veszek ezeken a jótékonysági akciókon. Amikor Magyarországra jöttem, magam kértem, hogy legyen ilyen alkalom. Örülök, hogy főzhettem és felszolgálhattam az ételeket a csepelieknek.


Kapcsolódó Cikkek