EUR: 323,24 Ft
CHF: 286,36 Ft
2018. december 13., csütörtök
Luca, Otília

Extra

Liptai Claudia: Apám alkoholista volt

Gyerekkorában Ursulának csúfolták és néha még most is borzalmasnak látja magát a tükörben – Liptai Claudia kisfia születése után először lépett színpadra a NőComment rendezvényen, ahol őszintén mesélt a gyereknevelésről és arról is, hogy édesapja alkoholista volt.

Liptai Claudia (Fotó: Máté Krisztián)

Kívülről nézve Liptai Claudia élete tökéletes: gyönyörű, pár hónapja megszületett kisfia, Marcell és szerelme, Pataki Ádám is megkérte a kezét. Claudia a NőComment színpadán tért vissza kisfia születése után, a rendezvényen pedig szóba került a gyerekkori csúfolódás is, ami gyerekkori emlékek lavináját indította el a műsorvezetőben. Claudia nem titkolta, hogy őt is sokszor bántották,  legtöbbször dr. Bubó kövér medve asszisztenséhez, Ursulához hasonlították.


Ma már valószínűleg irigykednek, akik egykor rajta köszörülték a nyelvüket és nem is sejtik, hogy mennyire sok fájdalmat okoztak akkoriban. Claudia sokat tett azért, hogy ledolgozza a fölös kilókat, így nem csoda, hogy az ország egyik legszexisebb hírességévé vált. Negyven felett végre jól érzi magát a bőrében, de még most is előfordul, hogy elégedetlen, amikor tükörbe néz.

– Van, hogy esténként meztelenül állok a tükör előtt, és a szerelmem is megmondhatja, mennyire elégedetlen szoktam lenni a látvánnyal. Szerintem nincs ember, aki néha ne látná magát borzalmasnak – mondta Claudia, aki a gyereknevelés nehézségeiről is vallott.


Liptai Claudia, Gondolj rám c. film bemutatója a Mom parkban (Fotó: Máté Krisztián)

– Azt gondolom, hogy a gyereknevelés ma már teljesen más, mint korábban volt. Állandó lelkiismeret-furdalás, hogy keveset vagyunk a gyerekkel. Anyáméknál az volt, hogy felkelt a gyerek reggel, elment iskolába. Elment edzésre? El! Akkor minden rendben, este nyolc óra van, kezdődik a Derrick, menjél lefeküdni! – mondták. Bezzeg ma? Sokszor nem lehet kilépni a szerepből, nehogy rossz anyának gondoljuk magunkat. Pedig muszáj, meg kell találni az arányokat, saját magunkkal is kell időt tölteni, meg a gyerekünkkel is – tette hozzá Claudia, akiből később, amikor a szülői mintáról esett szó, kibukott, hogy miért nem nem tartotta édesapjával a kapcsolatot.

– Apám alkoholista volt, ezt a hagyományt inkább nem követném! – mondta a színésznő, aki korábban elárulta, azért lett színésznő, hogy együtt legyen olyanokkal, akikkel jobb lenni, mint otthon, mert nem volt szép gyerekkora. Szenespince mellett egy cselédlakásban laktak, az egész lakást egy szénkályha fűtötte be. Nem volt fürdőszoba, egy lavórban kellett mosakodni a kályha mellett. Claudia édesanyja telerakta a falakat poszterekkel, hogy ne látszódjanak a penészfoltok. De nem a szegénység volt a legnagyobb baj, hanem az apa viselkedése, aki gyakran gyötörte a családját. Claudia pont ezért nem tartotta a kapcsolatot vele, de haláláig gondoskodott róla. A temetés után pedig sokatmondóan nyilatkozott a Storynak.

– Az elmúlás mindig megállítja és elgondolkoztatja az embert. Megszólalnak a gének, régi érzések törnek elő… Amit gyerekkorunkban kapunk, jót és rosszat egyaránt, cipeljük magunkkal egy életen át. Ez az alap. Egy teljes élet boldogulásának és boldogságának az alapja. A kérdés nem az, hogy vajon én megtettem-e, hanem hogy ő megbocsátott-e magának…

Kapcsolódó Cikkek

 • Ákos ismét dupla Aréna-koncerttel zárja az évet

  Ákos ismét dupla Aréna-koncerttel zárja az évet

  Ismét dupla Aréna-koncerttel zárja az évet Ákos december 14-15-én. A népszerű előadó, dalszerző idén ősszel négyszámos stúdióanyagot jelentetett meg, ami a jövőre tervezett következő album előfutára.

 • Köllő Babett: Ma is testképzavarral küszködök

  Köllő Babett: Ma is testképzavarral küszködök

  A Csak show és más semmi szereplője, Köllő Babett hétről hétre megmutatja szexi oldalát a TV2 színpadán. A Feleségek luxuskivitelbenből megismert színésznő természetesen rengeteg bókot kap, ő azonban korántsem elégedett az alakjával.

 • Osvárt Andrea: Szeretném, ha szeretnének

  Osvárt Andrea: Szeretném, ha szeretnének

  Osvárt Andrea egy bájos és törékeny nő, akit a munkájából fakadóan mégis gyakran láthatunk férfias szerepben. Saját producerirodát vezet, ahol olykor bizony keményen rá kell csapnia az asztalra.