EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Belföld

Luxusórákkal villog Botka

Nemcsak a luxusutakat és -autókat, hanem a luxusórákat is imádja Botka László. A háta mögött csak Rolex Lacinak becézett MSZP-s miniszterelnök-jelölt azonban a vagyonnyilatkozatából kifelejtette ezeket a szép csecsebecséket. Vajon miért?

DK-s po­li­ti­ku­sok­tól, Botka ko­rábbi MSZP-s párt­tár­sa­i­tól szár­mazó in­for­má­ciók sze­rint ugyan­csak költ­sé­ges hob­bija van a szo­ci­a­lis­ták mi­nisz­ter­el­nök-­je­lölt­jé­nek. Csak­hogy a sok­mil­liós órák­nak nyomuk sincs a va­gyon­nyi­lat­ko­za­tá­ban – írja a Ripost. Botka László egy 20 milliós dzsippel is furikázik, de a lap szerint csak a kocsi üzemben tartója, így nem kell, hogy szerepeljen a vagyonnyilatkozatában.


Budapest, 2014. október 18.
Botka László újraválasztott szegedi polgármester, választmányi elnök (j) a Magyar Szocialista Párt (MSZP) választmányi ülésén a párt VI. kerületi, Jókai utcai székházában 2014. október 18-án. Balról Tóbiás József pártelnök.
MTI Fotó: Kovács Attila

De akad ezen túl is sokmilliós vagyontárgy, amelyet az MSZP miniszterelnök-jelöltje gondosan próbál eltitkolni. Az információk nyomán a lap alaposan átfésülte a Fizessenek a gazdagok! jelszóval kampányoló szocialista politikusról készült fotókat, végül többféle, 2-3 milliós órát is sikerült a karján beazonosítaniuk. Alig találtak olyan fotót Botkáról, amelyen az MSZP-s pártrendezvényeken ne „villantotta” volna meg, a szocialista törzsközönséget bizonyára irritáló módon, ezeket a luxusórákat.

Szeged, 2014. június 28.
A Magyar Szocialista Párt (MSZP), az Együtt és a Demokratikus Koalíció (DK) közös szegedi polgármester-jelöltjévé választott Botka László (k) Kozma József, az MSZP (b) és Nagy Sándor, az Együtt helyi vezetője (j) társaságában beszél az MSZP helyi küldöttgyűlését követő sajtótájékoztatón a szegedi Szekfű klubban 2014. június 28-án. A szocialista párt országos választmányi elnöki posztját is betöltő politikus 2002 óta irányítja a csongrádi megyeszékhelyet.
MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

 A Ripost úgy értesült, hogy a szocialista politikus különösen nagy rajongója a Rolex Datejust II típusnak, amelyből az alapmodell 10-12 ezer amerikai dollárba, vagyis 3-3,5 millió forintba kerül. Aki aranyozott típust választ, 5-6 millió forintot is fizethet egyetlen óráért. Botka László a kielemzett képek szerint minimum kétféle típussal is rendelkezik ebből a méregdrága márkából, amelyek árából vidéken lakást, sőt akár házat is vásárolhatna.

Mindez persze magánügy vagy legfeljebb a Fizessenek a gazdagok! című Botka-kampányt hiteltelenné tevő adalék lenne, csakhogy a szocialista miniszterelnök-jelölt ezeket az ingóságokat kihagyta a vagyonnyilatkozatából. Ezzel törvénysértést követett el, hiszen a vonatkozó jogszabályok szerint minden olyan ingóságot fel kell tüntetni, amelyek darabonkénti értéke 221 ezer forintnál több.


Kapcsolódó Cikkek

  • Bakondi: Újra napirenden a kvótajavaslat

    Bakondi: Újra napirenden a kvótajavaslat

    Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági tanácsadója szerint újra napirenden van a kvótajavaslat, és a jelenlegi európai parlamenti többség a jövő évi EP-választásig minden olyan döntést meg akar hozni, amely hosszú távon biztosítaná a migránsok “beözönlését”.

  • Tarlós: Az ellenzéki előválasztás egy blöff

    Tarlós: Az ellenzéki előválasztás egy blöff

    Tarlós István főpolgármester (Fidesz-KDNP) szerint az ellenzéki előválasztás egy blöff, mert ha az ellenzéknek valóban kétharmada lenne Budapesten – ahogy az országgyűlési választás óta hallani lehet -, mindegy lenne, kit indítanak főpolgármester-jelöltként a jövő évi önkormányzati választásokon.