EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 15., szombat
Valér

Külföld

Macron már ki is jelölte, ki lesz Franciaország következő miniszterelnöke

Edouard Philippe, a normandiai Le Havre polgármestere lesz Franciaország következő miniszterelnöke – közölte Emmanuel Macron, miután ünnepélyesen átvette az elnöki hatalmat Francois Hollande távozó államfőtől.

Philippe republikánus politikus, de közel áll a baloldalhoz, inkább tartják centristának, mint jobboldalinak, már csak azért is, mert korábban a baloldalon politizált – írja az Origo.


A 2010 óta Le Havre polgármestere fiatalon szocialista színekben politizált.

Közben a francia sajtó napok óta cikkezik Emmanuel Macron szexuális beállítottságáról. Miközben hónapok óta többen is azt feltételezik, hogy a francia államfő homoszexuális, pár lap pont az ellenkezőjét igyekszik bizonyítani.

A legkomolyabb napi- és hetilapok is foglalkoztak az elmúlt hónapokban azzal, hogy sokan azt feltételezik, csak látszatházasságban él Macron a feleségével, és valódi élettársa Mathieu Gallet, a Radio France elnöke – írja az Origo. Február elején Macron mint meglepetésvendég megjelent a tiszteletére tartott kampányrendezvényen egy párizsi színházban, és mindezt cáfolta. Meglepetésre, Gallet-t meg is nevezte. Ezek után egyébként sokan azt várták, hogy Gallet is megszólal, de ez nem történt meg – idézi fel a korábbi eseményeket a lap.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek