EUR: 323,16 Ft
CHF: 287,79 Ft
2018. december 11., kedd
Árpád, Árpádina

Külföld

Macron mozgalma megállapodást kötött Bayrou pártjával

Emmanuel Macron megválasztott francia köztársasági elnök La République en marche (LRM – A Köztársaság lendületben) névre keresztelt politikai mozgalma megállapodásra jutott a centrista Francois Bayrou Modem pártjával a képviselői helyek elosztásáról a júniusi parlamenti választásokon – jelentették be péntek késő este Párizsban.

Bayrou korábban tiltakozott amiatt, hogy pártjának szerinte túlságosan kevés hely jutott a képviselőjelöltek listáján, és ez megakasztotta február óta tartó együttműködésüket.


Pénteken, egész napos tárgyalásokon végül is “szilárd és kiegyensúlyozott” megállapodás született a pártok megbízottjai között – fogalmazott Bayrou, hozzátéve, hogy még lesz munka a végső simításokkal.

Macron listáján szerepel 24 olyan képviselő is, aki a Szocialista Pártból lépett át, és kilátásai vannak arra, hogy a konzervatívok egy, az ország sorsáért magát felelősnek érző csoportja is melléje áll.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rekordot állított fel az Aquaman

  Rekordot állított fel az Aquaman

  Az év egyik leggyengébb mozis hétvégéjén is a Ralph lezúzza a netet: Rontó Ralph 2 végzett az élen, az animációs film 16,1 millió dollárral növelte hazai bevételét, amely így három hét alatt elérte a 161 milliót.

 • Erősebb lehet Merkel utódja

  Erősebb lehet Merkel utódja

  Kíváncsian várják az elemzők, hogy elhagyja-e elődje erősen migránspárti politikáját az Angela Merkel pártelnöki helyére hajszállal megválasztott Annegret Kramp-Karrenbauer. A Nézőpont Intézet ügyvezető igazgatója szerint a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) új elnöke, politikailag akár erősebb is lehet, mint elődje, aki lényegében a migrációs politikájába bukott bele.

 • Elfogadták Soros migránspaktumát

  Elfogadták Soros migránspaktumát

  Elfogadta 150 ENSZ tagállam képviselőjének többsége azt a globális menekültügyi csomagot, amelyről a világszervezet közgyűlése 19-én szavaz majd, de több mint tucatnyi ország lépett ki már a csomag egyeztetési folyamatából.