EUR: 323,45 Ft
CHF: 287,44 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb Ózd

Magyar iskolában, magyar ruhában

Mintha évszázadot ugrottak volna visszafelé az időben azok a tanulók és pedagógusok, akik egy felhívásra egy napon át olyan ruhákat viseltek, amelyek inkább dédszüleik vagy az ükszülők életében voltak divatosak vagy akár mindennaposak.

Harmadszor rendezték meg a Magyar Viselet Napját, amelyhez a Bolyky Tamás Általános Iskola a tavalyi után idén is csatlakozott.


Fotó: lokál
Képalá: “Divatos” időutazás

„Amikor eldöntöttem, hogy csatlakozunk a felhíváshoz idén is, még nem reméltem, hogy ilyen sokan lesznek, akik jónak tartják ezt az »új ünnepet« (ami egyébként régen természetes volt). Sok olyan ötlettel álltam elő, ami tavaly nem volt, és nehezen indult a megvalósítás is, de nem adtam fel! Magam köré gyűjtöttem azokat, akik fontosnak tartották ezt a rendezvény és biztattak, hogy közösen megcsináljuk. Nem hagytam, hogy elkeserítsenek a közömbös tekintetek, a »no már megint mi lesz« megjegyzések. Tudom, hogy százféle program van, tudom, hogy év vége felé nehéz már lelkesedni bármi újért! Ez a nap megérte a fáradozást!” – írta közösségi oldalán Elekné Holló Hilda, az oktatási intézmény pedagógusa.

Fotó: Lokál
Képalá: Különböző korok ruhái az iskolában

– Nem láttunk még az iskolaudvaron az elmúlt 34 év alatt ennyi gyereket játszani a szó igazi értelmében. Nem digitálisan, nem telefonon vagy más mai „kütyün” bíbelődtek, hanem tevőlegesen, eszközzel, körben, párban, futva, énekelve játszottak, ahogyan a régi magyar gyerekek évtizedekkel ezelőtt. Most ezt megtapasztalták, és remélem, a következő napokban már hiányozni fog nekik. Minden kezdet nehéz, szól a mondás, de ha sokan akarjuk, akkor sikerül. Ne hagyjuk feledésbe merülni azt, ami régen jó volt és ma is megállja a helyét! Magyar ruhában, magyar játékot játszani jó. Mindenkinek köszönöm a segítséget és a részvételt, mert sokan tudjuk, hogy kell egy jó csapat, amelyet erre az alkalomra is sikerült megszervezni – fejezte ki örömét Elekné Holló Hilda.


Fotó: Lokál
Képalá: A tanulók közül is sokan vállalták a múltba tekintést

Kapcsolódó Cikkek

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.