2018. január 18., csütörtök
Piroska

Egyéb Ózd

Magyar iskolában, magyar ruhában

Mintha évszázadot ugrottak volna visszafelé az időben azok a tanulók és pedagógusok, akik egy felhívásra egy napon át olyan ruhákat viseltek, amelyek inkább dédszüleik vagy az ükszülők életében voltak divatosak vagy akár mindennaposak.

Harmadszor rendezték meg a Magyar Viselet Napját, amelyhez a Bolyky Tamás Általános Iskola a tavalyi után idén is csatlakozott.


Fotó: lokál
Képalá: “Divatos” időutazás

„Amikor eldöntöttem, hogy csatlakozunk a felhíváshoz idén is, még nem reméltem, hogy ilyen sokan lesznek, akik jónak tartják ezt az »új ünnepet« (ami egyébként régen természetes volt). Sok olyan ötlettel álltam elő, ami tavaly nem volt, és nehezen indult a megvalósítás is, de nem adtam fel! Magam köré gyűjtöttem azokat, akik fontosnak tartották ezt a rendezvény és biztattak, hogy közösen megcsináljuk. Nem hagytam, hogy elkeserítsenek a közömbös tekintetek, a »no már megint mi lesz« megjegyzések. Tudom, hogy százféle program van, tudom, hogy év vége felé nehéz már lelkesedni bármi újért! Ez a nap megérte a fáradozást!” – írta közösségi oldalán Elekné Holló Hilda, az oktatási intézmény pedagógusa.

Fotó: Lokál
Képalá: Különböző korok ruhái az iskolában

– Nem láttunk még az iskolaudvaron az elmúlt 34 év alatt ennyi gyereket játszani a szó igazi értelmében. Nem digitálisan, nem telefonon vagy más mai „kütyün” bíbelődtek, hanem tevőlegesen, eszközzel, körben, párban, futva, énekelve játszottak, ahogyan a régi magyar gyerekek évtizedekkel ezelőtt. Most ezt megtapasztalták, és remélem, a következő napokban már hiányozni fog nekik. Minden kezdet nehéz, szól a mondás, de ha sokan akarjuk, akkor sikerül. Ne hagyjuk feledésbe merülni azt, ami régen jó volt és ma is megállja a helyét! Magyar ruhában, magyar játékot játszani jó. Mindenkinek köszönöm a segítséget és a részvételt, mert sokan tudjuk, hogy kell egy jó csapat, amelyet erre az alkalomra is sikerült megszervezni – fejezte ki örömét Elekné Holló Hilda.


Fotó: Lokál
Képalá: A tanulók közül is sokan vállalták a múltba tekintést

Kapcsolódó Cikkek

 • Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Meglepő fotót osztott meg követőivel Czippán Anett. A műsorvezető tavaly novemberben adott életet második gyermekének, Somának és szerette volna megmutatni, hogy a szoptatás mennyire fájdalmas tud lenni.

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.