EUR: 323,65 Ft
CHF: 287,17 Ft
2018. december 14., péntek
Szilárda

Belföld

Május közepére elkészül a Róbert Károly körút egy részének felújítása

Véget ér május 13-án a Róbert Károly körút Árpád híd és Vágány utca közötti szakaszának teljes felújítása – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön a honlapján.

A közlemény szerint az autósok már másnap, vagyis május 14-én korlátozások nélkül használhatják a körút felújított szakaszát.


A tavaly szeptemberben elkezdett felújítás alatt 48 ezer négyzetméteren új aszfaltréteg, új pályaszerkezet épült, az Angyalföldi utca és a Vágány utca között új kerékpárút vezet, akadálymentesítették a gyalogátkelőhelyeket, megújultak a járdák, nőttek a zöldfelületek.

Megújultak a Lehel utcai csomópontban a villamosvágányok, az Esztergomi úti és a Népfürdő utcai hidak, a hozzá tartozó korlátokkal és lépcsőkkel együtt, valamint – ahol szükséges volt – a közvilágítást és a közműhálózatot is cserélték.

A személygépkocsival közlekedők számára visszafordulási és balra kanyarodási lehetőség létesült a Pap Károly utcánál, valamint kis mértékben változik a Lehel utcai csomópont forgalmi rendje. Újra eredeti útvonalán jár majd a 105-ös busz – áll a közleményben.

Kapcsolódó Cikkek