EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 15., szombat
Valér

Egyéb Szolnok

Makovecz Imre álma az Agórában

Imre álma, Makovecz Imre megrajzolt hite az égtől a földig címmel közel ötven művet tartalmazó emlékkiállítás nyílt az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ galériájában, ahol a Kossuth-díjas magyar építész képeit lehet megcsodálni május 22-ig.

Makovecz Imre a magyar organikus építészet megteremtője, a Magyar Művészeti Akadémia alapítója és örökös tiszteletbeli elnöke. A tiszteletére rendezett kiállítást Verebes György Munkácsy-díjas festőművész, a Szolnoki Művésztelep művészeti vezetője nyitotta meg.


– Azon túl, hogy egy kiváló építész és a magyar szellemi élet egyik legnagyobb alakja volt, egy olyan univerzális gondolkodó is, aki nagyon sokféle tevékenységet folytatott egész életében: oktatott, szervezett, aktívan részt vett a közéletben. Ez a kiállítás hűen tükrözi személyiségét – válaszolta kérdésünkre Verebes.

Május 5-től 22-ig tekinthető meg a kiállítás
Fotó: Svarsnig Judit

A kiállításon főleg rajzok láthatók, de találhatók közöttük építészeti tervek is. Ezekről Verebes így vélekedik: – Inkább víziók ezek, épületeknek, környezeteknek, állapotoknak a víziói, semmint szakmai építészeti tervek. De vannak olyan munkák is, amelyek megvalósultak.

A rajzokon gyakran szerepel Makovecz kézírása, így a művész gondolatait is elolvashatják az érdeklődők.

A művész gondolatai is olvashatók egyes képeken
Fotó: Svarsnig Judit

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.