EUR: 323,65 Ft
CHF: 287,17 Ft
2018. december 14., péntek
Szilárda

Egyéb Veszprém

Már ma elkezdődik a Gizella-napok

Huszonhatodik alkalommal rendezik meg az idén tíznaposra nyúlt Gizella-napokat május 4. és 14. között. A fesztivál programját sajtótájékoztatón mutatták be.

Porga Gyula polgármester a rendezvényről elmondta, hogy ez a város egyik fontos kulturális seregszemléje, egyben a veszprémi fesztiválszezon nyitánya, amely a Gizella-napoktól a Szent Mihály-napokig tart. Az idén a megszokottnál hosszabb, tíznapos programsorozattal készültek, ehhez mérten a városi költségvetésben is emelték a Gizella-napok támogatását, idén tízmillió forinttal járult hozzá a rendezvényhez az önkormányzat. A programokat a kulturális intézmények mellett az egyetem, a városban működő civil szervezetek és az érsekség közösen állítják össze. A palettán ezúttal megjelenik a sport is, a VEDAC ugyanis családi nyílt napot tart május 5-én.


Porga Gyula és Csepely Máté (fotó: Domján Attila)

A Gizella-napok programjait összefogó Veszprém Programiroda részéről Csepely Máté nyilatkozott. Mint elmondta, a kertmozi tavalyi sikerén fellelkesülve idén már keddtől, május 9-étől vetítenek a Színházkertben, ahol látható lesz két veszprémi kötődésű alkotás, a Szeretföld és a #sohavégetnemérős is.

A szervezők igyekeznek minden korosztályt megszólítani, a gyermekeket a Kabóca Bábszínház programjai várják majd a Hangvilla előtti téren, az idősebbek pedig nótakaraoke segítségével mutathatják meg énektudásukat. Megmaradnak a Gizella-napok olyan hagyományos programelemei is, mint a kézműves kirakodóvásár, az Óváros téri színpad könnyűzenei kínálata, a jelmezes felvonulás és a Gizella-díjak ünnepélyes átadása a várszínpadon május 13-án, ahol Esztergályos Cecília színművésznő mond majd ünnepi beszédet.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.