EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb Szolnok

Második alkalommal szakmáztunk

Idén másodszor rendezték meg a Szakmák Éjszakáját, melyhez Szolnok ismét csatlakozott – most a Szolnoki Műszaki és a Szolnoki Szolgáltatási Szakképzési Centrum is tartott bemutatót.

A Szakmák Éjszakájának ötlete egy nyolcéves solymári kisfiútól származik, Rozványi Salamontól, akinek 2015-ben a Kutatók Éjszakája kapcsán jutott eszébe, hogy meg lehetne ugyanezt csinálni szakmákkal is, hogy mindenki kipróbálhassa magát különböző területeken. Édesapja, Rozványi Dávid részletesen kidolgozta az ötletet és tavaly óta minden évben megrendezik az eseményt.


Tavaly 43 ezren vettek részt a különböző programokon, idén pedig tovább bővült a kínálat. Több mint 450 helyszínen, 152 településen, mintegy 4600 programon vehettek részt az érdeklődők, akik között nemcsak diákok, felnőttek is akadtak szép számmal.

A pékek is bemutatták tudásukat a Szakmák Éjszakáján MTI Fotó: Komka Péter

 

A Szolnoki Szolgáltatási Szakképzési Centrum 146 tagintézményében várta az érdeklődőket, ahol különböző szakterületeket lehetett megismerni: volt számvitel és pénzismeret, sport, egészségügy, de még kirakó is. A Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrumban is bemutatták a tagintézmények valamennyi szakmáját: az építészeti és gépipari szakmákhoz tartozó tevékenységeket, illetve a jászberényi tagintézményben a szakácsok, a pékek és a cukrászok feladatait is.

A legtöbben azért érkeztek az éjszakára, mert még nem tudják, melyik szakma érdekli őket igazán és merre induljanak – a hatalmas kínálatnak köszönhetően a Szakmák Éjszakája kiváló kiindulási alapot adott.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.