2018. december 10., hétfő
Judit

Sport

Mbappé vs. Higuaín

Az AS Monaco fogadja hazai pályán a Juventus csapatát a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén. A Juventus két, míg a Monaco 13 esztendő elteltével juthat újra a legrangosabb európai kupasorozat fináléjába. Az együttesek jó formában vannak, mindketten vezetik hazájuk bajnokságát, így figyelmüket nyugodtan fordíthatják a BL-re. A találkozó sok szempontból érdekesnek ígérkezik, hiszen egy remekül védekező csapat találkozik egy kiválóan támadóval: a Juventus a kieséses szakaszban úgy búcsúztatta a Portót és a Barcelonát, hogy még gólt sem kapott, míg a Monaco az idény során 146-szor vette be ellenfelei hálóját (minden sorozatot figyelembe véve). Szezonbeli teljesítményük alapján összehasonlítottuk mindkét oldal első számú gólfelelősét: az olaszoktól Gonzalo Higuaínt, francia oldalon Kylian Mbappét vettük górcső alá.

Kylian Mbappé


Meccsek/gólarány: 31/18 (58 százalék)

Gólok:


  • Jobb láb: 11
  • Bal láb: 4
  • Fej: 3

Passzok:

  • Összes passz/sikeres passz: 329/253 (76 százalék)
  • Gólpassz: 5

Játékstílus: a tizenhatosban vagy annak előterében érzi legjobban magát, játékára a rövid, 16 méteres átadások jellemzőek. Igyekszik cseleire helyezni a hangsúlyt.

Erősség: fiatal kora ellenére nagyon érzi a kaput, a bajnokságban és a BL-ben egyaránt 70 százalék fölötti a kaput eltaláló lövésmutatója.

Gyengeség: a védekezésből nem veszi ki a részét, valamit a párharcait nagy arányban elveszíti.

Érték: 10 millió euró (3 milliárd forint)

epa05807424 AS Monaco’s Kylian Mbappe celebrates after scoring the 2-1 lead during the UEFA Champions League round of 16 first leg match between Manchester City and AS Monaco at the Etihad stadium in Manchester, Britain, 21 February 2017. EPA/NIGEL RODDIS

Gonzalo Higuaín

Meccsek/gólarány: 43/26 (60 százalék)

Gólok:

  • Jobb láb: 19
  • Bal láb: 6
  • Fej: 1

Passzok

  • Összes passz/sikeres passz: 859/701 (81 százalék)
  • Gólpassz: 2

Játékstílus: a rövid passzokat részesíti előnyben, átlagosan 17 méteres átadásokkal próbálkozik. Szeret cselezni, rögzített szituációkból veszélyes.

Erősség: rutinját és testi fölényét ki tudja használni. Párharcainak több mint felét sikeresen megnyeri.

Gyengeség: bár gólérzékenységére nem lehet panasz, többször pontatlan: a bajnokságban 59 százalékban találja el a kaput, a BL-ben ez csupán 48 százalék.

Érték: 75 millió euró (23 milliárd forint)

epa05815368 Juventus’ Gonzalo Higuain in action during the Italian Serie A soccer match Juventus FC vs Empoli FC at Juventus Stadium in Turin, Italy, 25 February 2017. EPA/ALESSANDRO DI MARCO

Kapcsolódó Cikkek