EUR: 322,42 Ft
CHF: 285,68 Ft
2018. december 18., kedd
Auguszta

Egyéb Szolnok

Még elérhető a cél

Véget ért a férfi kosarasoknál a középszakasz, de ez nem úgy alakult a címvédő Szolnok számára, ahogy azt előzetesen várták. Az Olaj a felsőházban mindössze három győzelmet könyvelhetett el, így szép lassan visszaesett az ötödik helyre. Mindez azt jelenti, hogy a rájátszást egy igazi „mumus”, a Zalaegerszeg ellen kezdik Vojvoda Dávidék a negyeddöntőben.

A középszakasz zárása ugyanakkor szépre sikerült, hiszen a Tiszaligetben sikerült elverni az éllovas Alba Fehérvár együttesét. A találkozó elején úgy látszott, hogy James Farrék megszabják az újabb zakót a hazai legényekre, hiszen hiába tűnt kiegyenlítettnek a játék, mégis 42-34-es fehérvári vezetést mutatott az eredményjelző a nagyszünetben. A harmadik negyedben sorra születtek a triplák mindkét oldalon, ám Troy Barnies vezérletével, Wittmann és Vojvoda pontjaival már a hazaiak várhatták előnnyel a végjátékot. Nem lehetett eldönteni, hogy melyik gárda örülhet a végén. Az Alba játékosai nem akarták kiengedni a kezükből a győzelmet, de kénytelenek voltak, hiszen az utolsó etapban csak egy egységet tudtak faragni a hátrányukból, ezzel lett a vége 80-78. A siker nagyrészt a Barnies–Pavlicsevics–Vojvoda tandemnek volt köszönhető, amely 63 pontot tett a közösbe a nyolcvanból. A másik oldalon Lóránt, Taylor és Farr nyújtott kiemelkedő teljesítményt.


Barnies (labdával) vezérletével fordított az Olaj (Fotó: MTI/Bugány János)

A folytatás sem lesz egyszerűbb, hiszen a negyeddöntős párharcot a negyedik helyen végző Zalaegerszeggel kell megvívnia Kmézics Zorán együttesének. Ha a középszakaszban lejátszott meccseket vesszük alapul, akkor ez nem túl jó előjel az Olaj számára, hiszen a zalaiak odahaza és idegenben is le tudták győzni a címvédőt. Ilyesfajta dolgokon rágódni azonban nem érdemes, hiszen ez a rájátszás, ahol bármi megtörténhet.

A fehérvári Markovics csak 8 pontig jutott (Fotó: MTI/Bugány János)

Kapcsolódó Cikkek

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.