EUR: 322,79 Ft
CHF: 285,79 Ft
2018. december 13., csütörtök
Luca, Otília

Belföld

Megduplázódott a fővárosi hotelek júliusi foglaltsága az előző évihez képest

Sorra érkeznek a szurkolói foglalások a júliusi vizes vb idejére a fővárosi szállodákba, az átlagos főszezoni árakhoz képest 25-30 százalékkal lesznek drágábbak a budapesti hotelek – közölte a Magyar Idők szerdán.

Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének általános alelnöke a lapnak elmondta, hogy a városlátogatások szezonjában nagyon kedvezően alakul a budapesti vendégforgalom. A szállodák látogatottsága márciusban és áprilisban is meghaladta az előző évit, és májusra is erős foglaltságot jegyeznek a szolgáltatók. A kevesebb mint két és fél hónap múlva kezdődő júliusi úszó-világbajnokságra már érkeznek a szobafoglalások külföldről, az érdeklődők pénztárcától függően a 4-5 csillagos hoteleket keresik, de a középkategóriás házak, továbbá vélhetően az alternatív, közösségi szállástípusok is népszerűek erre az időszakra – mondta.


A szövetség becslései szerint a fővárosi szobák fele már le van kötve a vizes vb több mint két hetére, az eközben megrendezendő Forma-1 Magyar Nagydíjra pedig már most teltházasak a hotelek.

Az alelnök úgy vélte, a turizmusban ezt az évet a sportrendezvények határozzák meg, Budapest mellett például Győr és környéke is nagy forgalomra számíthat a július végi Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál idején, augusztus végén pedig a cselgáncs-világbajnokság hozhat újabb látogatóhullámot az országnak.

Kapcsolódó Cikkek