EUR: 323,04 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb Miskolc

Megelevenedik a Népkert!

Az eltűnt gyermekek világnapját 1983 óta tartják meg minden év május 25-én, Ronald Reagan amerikai elnök kezdeményezésére. Magyarországon az Ezer Lámpás Éjszakája 2011. május 25-én, Budapesten debütált, a rendezvényt idén 7. alkalommal rendezik meg, 2017. május 28-án Miskolcon és még 12 városban. Ennek a civil kezdeményezésnek az a célja, hogy felhívják a társadalom figyelmét a gyermekeltűnések aggasztó jelenségére, valamint hogy segítséget nyújtsanak az eltűnt gyermekek minél hatékonyabb felkutatásához.

Miskolcon – mint minden évben – a Miskolci Kulturális Központ egész napos rendezvényt szervez, amely a gyerekekről és a családokról szól, lesz légvár, arcfestés, rajzfoglalkozás, lufihajtogatás és koncertek. A hazai könnyűzenei élet meghatározó szereplői az elmúlt öt évben a rendezvény keretében több mint 100 koncertet adtak országszerte, ezzel is hozzájárulva ahhoz, hogy ráirányítsák a figyelmet a gyermekeltűnések problémájára. Idén 13 városban több mint 50 előadó lép színpadra és zenél az eltűnt gyermekekért. Miskolcon 18 órától az Eleven Hold, 19.15-től a Bihal Roland & the Crew, 20.15-től Singh Viki, 21.15-től pedig Veréb Tamás lép fel. 21.30-tól kerül sor a világító lufik magasba engedésére.


A civil sátrakban felvilágosító programokkal és tanácsadással nyújtanak segítséget a gyermekeltűnésekkel kapcsolatban. Minden helyszínen az ORFK munkatársai adnak felvilágosítást. A program legmeghatóbb része a több ezer, LED-fénnyel világító léggömb magasba emelkedése, ezzel mutatva az utat minden eltűnt gyermeknek.

Singh Viki is fellép a Népkertben – fotó: Lokál

A miskolci szervezők az esemény alkalmából meghirdetik a családi aszfaltrajzversenyt, valamint a magyar népmesehősök jelmezversenyét. Az első öt helyezett értékes nyereményben részesül. Jelentkezni az Ifjúsági Házban lehet, telefon: 46/412-508, e-mail: [email protected], illetve a Népkertben, a rendezvény napján 11 óráig. A programban szerepel még tánc- és mazsorettbemutató, valamint bábszínházi előadás is. Az események 10.30-kor kezdődnek és a 21.30-as lufifelengedéssel zárulnak.


Kiegészítő programok

A Planetáriumban 3D-s vetítések, előadások. Kismesterség-bemutatók, táncház, arcfestés, pónilovaglás, lufihajtogatás, játszótér, ugrálóvár, játszóház, körhinta, vurstli, állatsimogató, játszóházak, utcazenészek, lézerharcjáték, íjászat, gömbfutball, tűzoltó és rendőrautók bemutatója, naptávcső, sakkszimultán, repülőmodell- és sárkánykészítés, karatebemutató, kintornás, guruló ló, homokkép készítése.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.