2018. január 16., kedd
Gusztáv

Egyéb Miskolc

Megelevenedik a Népkert!

Az eltűnt gyermekek világnapját 1983 óta tartják meg minden év május 25-én, Ronald Reagan amerikai elnök kezdeményezésére. Magyarországon az Ezer Lámpás Éjszakája 2011. május 25-én, Budapesten debütált, a rendezvényt idén 7. alkalommal rendezik meg, 2017. május 28-án Miskolcon és még 12 városban. Ennek a civil kezdeményezésnek az a célja, hogy felhívják a társadalom figyelmét a gyermekeltűnések aggasztó jelenségére, valamint hogy segítséget nyújtsanak az eltűnt gyermekek minél hatékonyabb felkutatásához.

Miskolcon – mint minden évben – a Miskolci Kulturális Központ egész napos rendezvényt szervez, amely a gyerekekről és a családokról szól, lesz légvár, arcfestés, rajzfoglalkozás, lufihajtogatás és koncertek. A hazai könnyűzenei élet meghatározó szereplői az elmúlt öt évben a rendezvény keretében több mint 100 koncertet adtak országszerte, ezzel is hozzájárulva ahhoz, hogy ráirányítsák a figyelmet a gyermekeltűnések problémájára. Idén 13 városban több mint 50 előadó lép színpadra és zenél az eltűnt gyermekekért. Miskolcon 18 órától az Eleven Hold, 19.15-től a Bihal Roland & the Crew, 20.15-től Singh Viki, 21.15-től pedig Veréb Tamás lép fel. 21.30-tól kerül sor a világító lufik magasba engedésére.


A civil sátrakban felvilágosító programokkal és tanácsadással nyújtanak segítséget a gyermekeltűnésekkel kapcsolatban. Minden helyszínen az ORFK munkatársai adnak felvilágosítást. A program legmeghatóbb része a több ezer, LED-fénnyel világító léggömb magasba emelkedése, ezzel mutatva az utat minden eltűnt gyermeknek.

Singh Viki is fellép a Népkertben – fotó: Lokál

A miskolci szervezők az esemény alkalmából meghirdetik a családi aszfaltrajzversenyt, valamint a magyar népmesehősök jelmezversenyét. Az első öt helyezett értékes nyereményben részesül. Jelentkezni az Ifjúsági Házban lehet, telefon: 46/412-508, e-mail: pongracz.ildiko@miskolcikulturaliskozpont.hu, illetve a Népkertben, a rendezvény napján 11 óráig. A programban szerepel még tánc- és mazsorettbemutató, valamint bábszínházi előadás is. Az események 10.30-kor kezdődnek és a 21.30-as lufifelengedéssel zárulnak.


Kiegészítő programok

A Planetáriumban 3D-s vetítések, előadások. Kismesterség-bemutatók, táncház, arcfestés, pónilovaglás, lufihajtogatás, játszótér, ugrálóvár, játszóház, körhinta, vurstli, állatsimogató, játszóházak, utcazenészek, lézerharcjáték, íjászat, gömbfutball, tűzoltó és rendőrautók bemutatója, naptávcső, sakkszimultán, repülőmodell- és sárkánykészítés, karatebemutató, kintornás, guruló ló, homokkép készítése.

Kapcsolódó Cikkek