EUR: 323,24 Ft
CHF: 286,36 Ft
2018. december 13., csütörtök
Luca, Otília

Egyéb Zalaegerszeg

Megértek az érettségire

Fényes álomjövő vagy kemény valóság?

A ballagás emlékezetes pillanat a fiatalok életében, előttük az út, bármivé válhatnak, ha van kellő kitartásuk, motivációjuk, önállóságuk és természetesen lehetőségük. Szerencsére egyre kevesebb az olyan fiatal felnőtt, aki csak téblábol az életben, fogódzókat keres, céltalanul bolyong, hiszen a legtöbb 18 éves rendkívül céltudatos, határozottan tudja, mit szeretne és hogyan valósítsa meg az álmát. A XXI. században bizony nem biztonsági előmenetelre vágynak a fiatalok, hanem önkiteljesítő karrierre. Gréti , a Kölcsey Ferenc Gimnázium végzős tanulója szerint utólag visszapillantva nagyon gyorsan elrepültek a gimnáziumi évek.


– Gréti, milyen érzés volt a ballagás?

– Kettős érzés volt bennem, fájdalom és öröm. Fájdalom, mert lezárult egy korszak, öröm, mert új dolgok várnak rám. Érdekes volt ott állni és felfogni azt, hogy minket ballagtatnak, a 34 fős osztályunkat és nem mi a nagyobbakat. Meglepődtem saját magamon, furcsa nyugalom volt bennem, nem úgy, mint nyolcadikban, ahol még sírtam is. Beszélgettünk osztálytársaimmal arról, hogy úristen, most mi lesz velünk, hogyan tovább. Egyikünk sem tudja még elképzelni azt, hogy szeptembertől másik városban éljen, teljesen egyedül, önállóan, ennek ellenére pozitívan állunk az egészhez. Tudom, hogy most kezdődik el az a szakasz, ahol megvalósíthatom magam, ami közelebb áll hozzám, mint a gimnázium állt.


Még együtt az osztály
Fotó: Inhof András

– Céltudatosan választottál pályát?

– Egyáltalán nem volt elképzelésem a kezdetekben. Nagyjából tudtam, mi az, ami érdekel, valamint a matematikatanárom segített kiszűrni az elképzelésekből a célirányt, így választottam a Budapesti Műszaki Egyetem logisztikai mérnök szakát. A logisztikára mindig szükség lesz, keresett szakma, látom benne a jövőt. Fel van adva a feladat, de hiszem, aki tényleg el akar helyezkedni, az el tud. Rengeteg végzős van most, nagyon sokan repülnek ki az életbe, de aki karriert akar vagy biztos állást, ha versenyhelyzetben is, képes lesz megvalósítani.

– Mit szólsz az új érettségihez?

– Nehezebb, picit félünk tőle, mert nem tudjuk, hogy pontosan mire számítsunk, majd menet közben kiderül.  Ilyen még nem volt, nincsenek tapasztalatok, mi vagyunk a próbageneráció.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.

 • Adózni kell az AIRBNB után

  Adózni kell az AIRBNB után

  Döntött a képviselő-testület: Józsefvárosban jövőre építményadót kell fizetni az AIRBNB-ként hasznosított lakások után.