2019. december 12., csütörtök
Gabriella

Belföld

Megfeleződtek a rezsitartozások négy év alatt

Nagyjából a felére csökkent a számlatartozások összege a rezsicsökkentési intézkedéseknek köszönhetően 2012 vége és 2016 vége között Magyarországon, négy év alatt negyven százalékkal mérséklődött a késve fizetők és harminc százalékkal a kikapcsolt fogyasztók száma – írta a Magyar Idők pénteken.

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) 2016 decemberében összesen 1,8 millió be nem fizetett számlát tartott nyilván. A késedelmek közül a cikk szerint csak a 30 napon túliak tekinthetők fizetésképtelenségnek betudható díjhátraléknak, az annál kevesebb ideje fennálló kintlévőségek oka inkább a fogyasztó feledékenysége; ebbe a kategóriába tartozik több mint 780 ezer számla.


Bár a négyéves periódust tekintve jelentősen csökkent a be nem fizetett számlák száma és a tartozás összesített állománya, a kétéves összehasonlításban megtorpanás látszik. A 2014. év végi adatokkal egybevetve a befizetetlen számlák száma mind a villamos energia, mind a földgáz kategóriában nőtt, ugyanakkor látványosan folytatódott a távhőkintlévőségek állományának csökkenése, ami – tekintve a szolgáltatás elterjedtségét – arányaiban jelentősebb, mint a két másik területen tapasztalható emelkedés – írta a lap.

Kapcsolódó Cikkek

 • 200 egyetemista 800 fiatalt mentorál a Tanítsunk Magyarországért programban

  200 egyetemista 800 fiatalt mentorál a Tanítsunk Magyarországért programban

  Négy egyetem – Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza, Pécs – kétszáz hallgatója nyolcszáz 7. osztályos általános iskolást mentorál a Tanítsunk Magyarországért program keretében – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára csütörtökön Debrecenben.

 • Ezt kell tudni a jövő januári nyugdíjemelésről

  Ezt kell tudni a jövő januári nyugdíjemelésről

  Megjelent a jövő januári nyugdíjemelésről szóló kormányrendelet, amely szerint a 2020. január 1. előtt megállapított és 2019. novemberében egyösszegű emelési korrekcióban részesült nyugellátások és az ilyen emelésre jogosult egyéb ellátások 2019.

 • Folytatódik az enyhe, csapadékos idő

  Folytatódik az enyhe, csapadékos idő

  Egyelőre folytatódik a csapadékos idő, vasárnap várható több napsütés. Marad az évszakhoz képest enyhe idő, többfelé 10 fok körül alakulhatnak a maximumok – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-nek.