2018. december 18., kedd
Auguszta

Sport

Meghalt a MotoGP bajnoka

Harmincöt éves korában egy cesenai kórházban meghalt Nicky Hayden motorversenyző, a MotoGP 2006-os világbajnoka. Az amerikai versenyzőt múlt szerdán, kerékpározás közben gázolta el egy személygépkocsi Olaszországban.

A kórházi jelentés szerint a fejében duzzanat keletkezett, amely nem csökkent, ezenkívül csípő- és combcsonttörést is szenvedett. A klinika orvosai nem merték megműteni, sőt borúlátóan nyilatkoztak állapotával kapcsolatban. A Kentucky Kölyöknek becézett motoros 2003 és 2009 között a Honda versenyzője volt, és ugyan csak három MotoGP-futamot nyert, de máig emlékezetes csatát vívott a 2005–2006-os szezonban Valentino Rossival a vb-címért. Amerikai pilóta azóta sem nyert világbajnokságot a sorozatban. Tavaly a Superbike-ba igazolt.

Hayden pontosan egy hónappal az olasz veterán kerékpáros, Michele Scarponi végzetes balesete – őt is edzés közben ütötte el egy autó – után halt meg. Utolsó óráiban ott volt mellette édesanyja, testvére és a menyasszonya, Jackie.


/Fotó: EPA/TOMMASO TORRI

– Megtiszteltetés volt a csapattársadnak lenni. Soha nem fogunk elfelejteni! – írta közösségi oldalán hondás csapattársa, Stefan Bradl.

Olasz sajtóértesülések szerint Nicky Hayden balesetét rögzítette egy biztonsági kamera, és jól kivehető, hogy a versenyző nem állt meg egy stoptáblánál, így a gépkocsi telibe kapta. A felvételt a rendőrség elemzi, és az autó 30 éves sofőrjének felelősségét is vizsgálják.

Kapcsolódó Cikkek