EUR: 323,45 Ft
CHF: 287,44 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Extra

Mégsem vonul börtönbe a hatalmas divatház örököse!

Enyhitette a Nina Ricci világhírű divatmárka örökösének első fokon kiszabott büntetését egy párizsi fellebbviteli bíróság pénteken, így nem kell börtönbe vonulnia adócsalás miatt a 76 éves Arlette Riccinek.

Egy párizsi bíróság 2015-ben három év szabadságvesztésre, ebből egy év letöltendő börtönbüntetésre ítélte az örökösnőt, amiért több mint 20 év alatt 17 millió euró adót csalt el Franciaországban, a pénzt pedig svájci bankszámlákon helyezte el.


A fellebbviteli bíróság felfüggesztettre változtatta az egy év letöltendő szabadságvesztést, így Arlette Riccinek egy napot sem kell börtönben töltenie. Az alacsonyabb fokú bíróság elkobozta az örökösnő két értékes ingatlanját, és kiszabott egymillió euró bírságot is, ezeket a fellebbviteli bíróság változatlanul hagyta.

A Ricci-márka örökösének adócsalására úgy derült fény, hogy a HSBC brit nagybank svájci fiókjának egyik volt alkalmazottja, Hervé Falciani ellopta a bankból számos ügyfél adatait és 2009-ben átadta azokat a francia adóhivatalnak.

Arlette Ricci adótartozásának pontos összegét még nem állapították meg, az még vita tárgya a felek között. Az örökösnő betegségre hivatkozva távol maradt a pénteki tárgyalásról.

Kapcsolódó Cikkek

 • Barátai segítették Cseke Katinkát a fogyásban

  Barátai segítették Cseke Katinkát a fogyásban

  Cseke Katinka fogyásának híre nők ezreinek adott erőt és reményt az elmúlt időszakban. A színésznő bókok százait seperte be, és eldöntötte, szeretne segíteni minél több fogyni vágyó sorstársának, hiszen ő már tudja, egyedül nem megy!

 • Baronits Gábort édesapja szelleme segíti át a nehézségeken

  Baronits Gábort édesapja szelleme segíti át a nehézségeken

  Baronits Gábor úgy érzi, egy csapásra felnőtt, mikor kisfiúként elveszítette édesapját. A TV2 Csak show és más semmi című műsorának ezüstérmese a mai napig nem tudta elengedni édesapját, mint mondja, élete nehéz helyzeteiben sokszor érzi, mellette van.

 • Tom Jones ismét Magyarországra jön!

  Tom Jones ismét Magyarországra jön!

  Jövőre ismét koncertet ad Magyarországon Tom Jones. A világhírű walesi énekes 2019. június 22-én a Papp László Budapest Sportarénában lép fel és adja elő legnépszerűbb dalait – közölte a szervező Live Nation pénteken az MTI-vel.