EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb Békéscsaba

Megújul a csabai röplabdacsapat

Jelentős változásokon megy keresztül a magyar bajnoki címvédő Linamar-Békéscsabai Röplabda SE csapata. Több játékos és a vezetőedző, Sasa Nedeljkovic is távozik az együttestől. A helyét az olasz Alberto Salomoni veszi át, aki egyben a magyar válogatott szövetségi kapitánya is.

Baran Ádám, a klub elnöke eképpen nyilatkozott az edzőváltással kapcsolatban. „Sasa Nedeljkovic az elmúlt két szezonban két bajnokságot és két Magyar Kupát, valamint MEVZA Cup trófeát nyert a csapattal, ezzel vitathatatlanul beírta magát a BRSE történelmébe. A felejthetetlen pillanatokért, a befektetett munkáért, az eredményekért örökre hálásak leszünk neki.”

Alberto Salomoni széles körű nemzetközi tapasztalattal rendelkezik, a német női válogatottal járt olimpián és világbajnokságon, jelenleg pedig a magyar nemzeti együttes szakmai munkáját vezeti. Azon sikeres olasz edzőgeneráció tagja, amelynek komoly szerepe volt a német női röplabda elitbe emelésében, és ahonnan klasszis játékosok kerültek ki.

A játékoskeretben is történtek változások. Bodnár Dorottya meghosszabbította szerződését, távozik viszont két idény után Tatjana Matic, aki a remekül sikerült első év után idén már – főleg a nemzetközi porondon – kevesebb játékpercet kapott, amiben a vállsérülésének is szerepe volt. A klub tárgyalt a 28 éves szerb ütővel az esetleges folytatásról, azonban biztosabb játéklehetőség és kedvezőbb ajánlat miatt az egyesület információi szerint Nyíregyházára tart.

A bajnoki címvédő csapat játékos keretében is lesznek változások a következő szezonban Fotó: Fekete Róbert

Új játékosok is érkeznek viszont a BRSE keretébe: Szedmák Réka a Vasasból igazol két évre a bajnoki címvédőhöz. A 16 éves, 187 centiméter magas sportoló korosztályának egyik legtehetségesebb játékosa, sokszoros utánpótlás-válogatott, akinek fényes jövőt jósolnak a szakemberek. Eddig center poszton szerepelt, Békéscsabán azonban  ütőként számítanak rá.


Petőváry Panni is a BRSE-t erősíti a következő szezonban. A 19 éves, 189 centiméter magas, átló poszton bevethető játékos a Vasas nevelése, a tavalyi szezont viszont az MTK együttesénél töltötte. A remek adottságok nem véletlenek, Panni édesapja nem más, mint Petőváry Zsolt, a 220-szoros magyar válogatott vízilabda-legenda. A fél élvonal által kitartóan csábított, korosztályos válogatott játékos már alig várja, hogy elkezdhesse a munkát a BRSE kötelékében.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.