EUR: 323,05 Ft
CHF: 286,81 Ft
2018. december 10., hétfő
Judit

Egyéb Székesfehérvár

Megújul a Ligetsor

Teljesen felújítják a szedreskerti városrész „főutját”, a Ligetsort. A munka június 6-án kezdődik és várhatóan egy évig tart.

A projekttel párhuzamosan valósul meg az útburkolat alatt húzódó, a város egyik főellátó ivóvíz-vezetékének és az elöregedett gravitációs szennyvízcsatornának a cseréje. Ez azt jelenti, hogy kicserélnek egy 110 éves főnyomócsövet, a gravitációs szennyvízvezetéket, csapadékvíz-elvezetést építenek, és körforgalom lesz a Bregyó köznél. A vezetéknek az átépítés alatti üzemen kívül helyezése miatt szükséges a Seregélyesi úti főellátó vízvezeték jelenleg is zajló kiépítése.


A forgalom az amúgy is túlzsúfolt Palotai útra terelődik majd át. Fotó: K. Mátyás Bertalan

A munkálatokról a lakossági fórumon számolt be Szigli István önkormányzati képviselő. Elhangzott: a munkálatok megkezdésekor átterelik a Palotai út felé a Szedresről induló buszokat.
Nagy Zsolt, a Polgármesteri Hivatal Közlekedési Irodájának vezetője elmondta: a Ligetsor alatt húzódik a város egyik főellátó ivóvíz vezetéke. A munkálatok során két forgalmi sáv és kerékpárút lesz, és új parkolók és járdák épülnek a Ligetsoron. A kivitelezés 200 méteres szakaszonként, reggel 5 és délután 6 óra között történik. A megfelelő tájékoztatás érdekében a kivitelezők folyamatosan szórólapoznak majd, a Szedres dűlőben lévő garázssor mögött pedig lesz egy olyan iroda, ahol mindig találnak valakit a lakók.

Kapcsolódó Cikkek