EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb IX.kerület

Megújulhat a Bakáts tér

A fővárosi közgyűlés megszavazta a 2016-os TÉR_KÖZ pályázatok eredményét, amelyen budapesti kerületek pályázhattak városrehabilitációs beavatkozásokra. Kerületünk is is kapott 250 millió forintot, mégpedig a Bakáts tér fejlesztésére.

A pályázat célja, hogy olyan közterületek és középületek jöjjenek létre, amelyek bárki számára nyitva állnak és erősítik a közösségi életet. A közterületek esetében fontos a gyalogos- és kerékpárosbarát kialakítás és az akadálymentesség.

A tervek szerint így nézhet ki a Bakáts tér (fotó_ferencvaros.hu)

A kerület vezetése most félmilliárd forintra pályázott, és mivel ennek csupán a felét kapta meg, így a Bakáts utca és a tér egyik épületében tervezett közösségi kreatív központ kimaradhat a projektből. A tér azonban teljesen megújulhat, ennek során autólerakat helyett gyalogos- és bringabarát kialakítás várható.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.