EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 15., szombat
Valér

Egyéb Pécs

Megvan Pécs bora!

A Pécsi borvidékről tíz pincészet nevezte borát az idei választásra. Az előző évekhez hasonlóan idén is kiosztották a szakmai és a közönségdíjat is, amit a pécsi polgárok szavazatai alapján ítéltek oda. 

Több évtizedes hagyomány már, hogy Pécsett minden évben megválasztják a város borát. A győztest pedig nemcsak a szakma, hanem a pécsi polgárok is elismerik. Idén a szakmai zsűri és a közönség véleménye nem egyezett meg. A szakmai zsűri a mohácsi Planina Borház 2011-es kékfrankosát választotta meg Pécs Város Borának, míg a közönség a hásságyi Belward Pincészet 2016-os Irsai Olivérjét ítélte a legjobbnak. Szakmai különdíjban részesült a szajki Hárs Pincészet cirfandlija.

A szakma a legjobbnak a mohácsi Planina Borház 2011-es Kékfrankosát választotta meg Fotó: Németh Kriszta

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.