EUR: 323,17 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb Győr

Ménfőcsanakra került az Amatőr Magyar Kupa!

Az Új Hidegkuti Nándor Stadionban rendezték meg a közelmúltban a labdarúgó Amatőr Magyar Kupát, ahol végül színvonalas mérkőzésen a Ménfőcsanak aratott győzelmet.

A meccset nem éppen ideális körülmények között tartották meg, szakadó esőben, szélben és hidegben kellett megküzdeniük a Ménfőcsanak ESK és a Baktalórántháza VSE labdarúgóinak. Mind a két együttesnek kék-fehér a csapatszíne, így a győriek ezen az estén zöld-piros mezben futottak pályára. Az első gólra a 40. percig kellett várni, amikor is a Ménfőcsanak 16-os mezét viselő Fajkusz László szerezte meg a vezetést. A Baktalórántháza próbált nagyobb tempóra kapcsolni, de az 56. percben bekapott Szekeres Krisztián-gól végleg megpecsételte a sorsukat. Az Amatőr Magyar Kupa a ménfőcsanaki srácok kezébe került, akik érthető módon sokáig ünnepelték a győzelmet.


/Fotó: MTI – Illyés Tibor

A Ménfőcsanak ESK korábban a Törekvés nevet viselte, s azóta több névváltáson is átesett az egyesület. A nyolcvanas években több emlékezetes összecsapást is megéltek az akkori játékosok. 1984 februárjában például a bajnoki címet viselő Rába ETO legénysége lépett pályára a „csanaki gyepen”. Ezt a meccset az MNK legjobb 16 csapata közé jutásért játszották a csapatok. A srácok a Magyar Kupa 2016–2017-es idényében a főtáblán az utolsó esélybe kapaszkodva, tizenegyesekkel ejtették ki az Ajkát, majd egygólos vereséget szenvedtek a Soroksár SC-től, ám mégis tovább meneteltek. Ebben egy kicsit szerencsés is volt, hiszen az ellenfelüknél egy játékos nem léphetett pályára . A Ménfőcsanak így végül a megyei bajnokságban szereplő egyik legjobb csapatként zárt a sorozatban, elhódítva az Amatőr Magyar Kupát.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.