EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Extra

Mentorként tér vissza Kaszai Lili a Fölszállott a páva című műsorba

Széles réteget mozgatott meg a Fölszállott a páva című népzenei és néptáncos tehetségkutató verseny – mondta el az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában Kaszai Lili, aki a műsor 2014-es szériájában Fundák Kristóffal karöltve nyerte meg a szóló és páros táncosok kategóriáját, idén pedig mentorként tér vissza a műsorba.

Kaszai Lili hozzátette, hogy a közös táncnak rendkívül erős a közösségmegtartó ereje. “Ez nem szakad félbe egy 18. születésnapnál, hanem amíg bírja az ember csontozata, addig jól érezheti magát ebben a műfajban” – jegyezte meg a táncos, aki párjával, Fundák Kristóffal együtt mentorként vesz részt az idei versenyben.


A pár, amely annak idején a nyereménynek köszönhetően tudott “világraszóló lakodalmat tartani”, most is néptánc-oktatással és koreografálással foglalkozik, de azóta rengeteg kapu kinyílt előttük, így Magyarországon és a határokon túl is oktatnak, de eljutottak például Kanadába is.

Fundák Kristóf felidézte, hogy a verseny első szériájában a Czifra Együttessel közösen indultak, később szólóban, majd saját gyermekcsoporttal, míg a legutóbbi évadban már mint felkészítő mesterek vettek részt. A páros számára nagy örömöt és persze kihívást is jelentenek a mentori feladatok. “Nagyon jó látni, amikor igazi tehetségeket kap az ember a kezei közé” – mondta Kaszai Lili, hozzátéve, hogy mindig igyekeznek átadni az elmúlt négy évben szerzett tapasztalataikat.


A népzene és a néptánc területén tevékenykedő 16 és 35 év közötti szólisták és együttesek május 10-ig jelentkezhetnek a versenyre a Hagyományok Háza honlapjáról (www.hagyomanyokhaza.hu) és a www.mediaklikk.hu/folszallottapava oldalról elérhető online regisztrációs űrlap kitöltésével, valamint a pályázati anyag (hang- vagy videófelvétel, továbbá fényképek) csatolásával.

A versenyre az autentikus magyar népzene, néptánc és népdal bármely tájegységéhez, a magyarországi nemzetiségi régiók helyi hagyományaihoz kötődő produkciókkal lehet jelentkezni, lakóhelyi és nemzetiségi megkötés nélkül.

A versenyen négy kategóriában – énekes szólisták és énekegyüttesek; hangszeres szólisták, zenekarok és hangszeregyüttesek; táncos szólisták és táncospárok; néptáncegyüttesek – lehet indulni.

A területi válogatókról továbbjutó versenyzők a televízióban közvetített fordulókban – négy elődöntő, két középdöntő, döntő – kapnak bemutatkozási lehetőséget novemberben és decemberben.

Kapcsolódó Cikkek

 • Baronits Gábort édesapja szelleme segíti át a nehézségeken

  Baronits Gábort édesapja szelleme segíti át a nehézségeken

  Baronits Gábor úgy érzi, egy csapásra felnőtt, mikor kisfiúként elveszítette édesapját. A TV2 Csak show és más semmi című műsorának ezüstérmese a mai napig nem tudta elengedni édesapját, mint mondja, élete nehéz helyzeteiben sokszor érzi, mellette van.

 • Tom Jones ismét Magyarországra jön!

  Tom Jones ismét Magyarországra jön!

  Jövőre ismét koncertet ad Magyarországon Tom Jones. A világhírű walesi énekes 2019. június 22-én a Papp László Budapest Sportarénában lép fel és adja elő legnépszerűbb dalait – közölte a szervező Live Nation pénteken az MTI-vel.

 • Csúcsgumikkal szerelik a MOL Limókat

  Csúcsgumikkal szerelik a MOL Limókat

  Ultranagy teljesítményű téli abroncsokat kaptak a MOL Limo Mercedes-Benz modelljei. A flotta prémium autóira a Hankook kifejezetten felsőkategóriás személygépkocsira fejlesztett termékei kerülnek, amelyek még tovább emelik a vezetési élményt.