EUR: 323,29 Ft
CHF: 286,61 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb Zalaegerszeg

Mesebeli azáleás völgy

Az azáleák a legszebb arcukat mutatják, a sárga virágú kaukázusi növények illata belengi a környéket. A völgyet évtizedekkel ezelőtt még akácos és elvadult bodza nőtte be, 1973-ban – mivel a talaj kémiai összetétele alkalmas volt a telepítésre – beültették az első azáleákat, amit népnyelven havasszépének és harangrózsának is hívnak.

A virágokat többfajta, például mamut- és kolorádófenyő veszi körül. Közel 3000 cserje található a völgyben. A növény csak speciális mikroklímában érzi jól magát, jó tudni, nem éri meg hazavinni, mert savanyú talaj nélkül tönkremegy, akik csokrot szednek, azt tapasztalhatják, hogy pár száz méter után elhervadnak a virágok.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.