EUR: 323,33 Ft
CHF: 286,23 Ft
2018. december 13., csütörtök
Luca, Otília

Sport

Michelisz lecsúszott a dobogóról

Michelisz Norbert negyedikként ért célba a túraautó-világbajnokság (WTCC) mogyoródi versenyhétvégéjének vasárnapi második, fő futamán.

Tényleg éhesek a magyarok a sportsikerre. Két-három futballbajnoki fordulónyi embersereg – azaz 35-40 ezer ember – volt kíváncsi Michelisz Norbertre a Hungaroringen. Sajnos nem ünnepelhettek önfeledten, a WTCC-sorozatban szereplő Honda csapat pilótája nem ért fel a dobogóra, a fő futamban a negyedik lett.


A korábban Mogyoródon oly sok sikert arató Michelisz már az időmérő során sem remekelt, igaz, a Hondák ezúttal 80 kilós pluszterhet cipeltek. A magyar pilóta az ötödik helyről vághatott neki az első futamnak, ám hiába startolt viszonylag jól, hamar összekoccant egy Volvóval, és ezzel elszálltak dobogós reményei. A csapat inkább azon munkálkodott, hogy a második futamra összekalapálják az autót.

– Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült dobogóra állnom a hazai versenyen – nyilatkozta Michelisz. – Szerettem volna örömet szerezni ennek a csodálatos közönségnek. El sem tudom mondani, milyen sokat jelent, hogy minden évben ilyen csodálatos hangulatot teremtenek. A vb-pontversenyben komoly hátrányba kerültem, de nem adom fel.


A Zengő Motorsport magyar versenyzője, Nagy Dániel nem fejezte be a futamot, amelyet a marokkói Mehdi Bennani nyert meg. A világbajnokság két hét múlva a Nürburgringen folytatódik.

WTCC, Hungaroring:

Fő futam (15 kör, 65,715 km): 1. Mehdi Bennani (marokkói, Citroën C-Elysée), 2. Nicky Catsburg (holland, Volvo S60), 3. Tom Chilton (brit, Citroën C-Elysée), 4. Michelisz Norbert (Honda Civic)

Nyitófutam (12 kör, 52,572 km): 1. Tiago Monteiro (portugál, Honda Civic) 22:28,644 perc, 2. Chilton 0,768 másodperc hátrány, 3. Rob Huff (brit, Citroën C-Elysée) 2,296 mp h., … 13. Nagy 39,607 mp h., … 15. Michelisz 5 kör hátrány

A vb-pontverseny állása:

  1. Monteiro 123 pont
  2. Catsburg (Volvo) 85 pont
  3. Tom Chilton (Citroën) 81 pont

8. Michelisz (Honda) 62 pont

Kapcsolódó Cikkek