EUR: 323,65 Ft
CHF: 287,17 Ft
2018. december 14., péntek
Szilárda

Belföld

Migránsbarát politikusokat képez a CEU

A Soros-egyetem feladata, hogy a nemzetközi spekuláns migránsbarát politikáját támogató döntéshozókat képezzen, így befolyásolva az európai politikát – ezt a Soros-szervezet, az OSF egyik jelentése részletezi. Az Origo szerint a DCLeaks által nyilvánosságra hozott Soros-dokumentum azzal is számol, hogy „új befolyásolási technikákat is be kell vetni”, ha elfogynak az érvek.

Meglepő nyíltsággal részletezi a Soros György-féle Open Society Foundation (Nyílt Társadalom Alapítványok) migrációt elősegítő fiókszervezete, az IMI (International Migration Initiative, Nemzetközi Migrációs Kezdeményezés) egyik kiszivárgott jelentése, hogy a migránsbarát politika széles körű elterjesztésében hatalmas szerep hárul a Soros-szervezeten belül a CEU-ra, vagyis a Közép-európai Egyetemre.


Soros hálózatában a politikai döntéshozók befolyásolásának feladata hárul a CEU-ra (Fotó: MTI)

Az IMI saját tevékenységéről szóló jelentésében kifejti, hogy munkája során 2014–2016 között összesen negyven alkalommal támogattak 22 mozgalmat, amelyek a migrációt elősegítő tevékenységet végeznek. Valamivel több, mint 4,35 millió dollárt fizettek ki 11 globálisan is tevékeny szervezetnek, további 3,8 millió dollárt pedig másik 11 csoport között osztottak szét, amelyek a végrehajtás területén dolgoznak.


MTI Fotó: Varga György

Az Origón elemzett 2016. májusi jelentés kifejti, hogy a migrációt segítő tevékenységben a CEU kiemelt szerepet kap: a politika szereplőit vagy az oda készülő jelölteket kell migránsbaráttá formálni, míg az MPI (Migration Policy Institute, amerikai kormányzati tanácsokat is osztogató, a migrációt globális szinten támogató washingtoni székhelyű civil szervezet) azt kapta feladatául, hogy a migrációval szemben kritikus gondolkodásra reagáljon, a Columbia Globalnak (a Columbia egyetem globális irányítással foglalkozó intézete) pedig konkrét javaslatokat kell az asztalra tennie.


(MTI/EPA/Georgi Licovski)

A jelentésben arra is utalást tesznek, hogy a szavaknál többet is be kell vetni a határok szabad átjárhatóságának elérése érdekében. Az IMI szakemberei arra számítanak, hogy az európai politikai környezettel a migráció mentén folytatott vita élesedik és „a hagyományos érvek már nem ülnek, ezért javasoljuk vizsgálni a különböző befolyásolási technikákat a tömegek és az elit szintjén is” – fogalmaz a Soros-hálózat migránspártoló szervezetének jelentése.

Kapcsolódó Cikkek