EUR: 329,35 Ft
CHF: 301,91 Ft
2019. augusztus 25., vasárnap
Lajos, Patricia

Belföld

Migránsbarát politikusokat képez a CEU

A Soros-egyetem feladata, hogy a nemzetközi spekuláns migránsbarát politikáját támogató döntéshozókat képezzen, így befolyásolva az európai politikát – ezt a Soros-szervezet, az OSF egyik jelentése részletezi. Az Origo szerint a DCLeaks által nyilvánosságra hozott Soros-dokumentum azzal is számol, hogy „új befolyásolási technikákat is be kell vetni”, ha elfogynak az érvek.

Meglepő nyíltsággal részletezi a Soros György-féle Open Society Foundation (Nyílt Társadalom Alapítványok) migrációt elősegítő fiókszervezete, az IMI (International Migration Initiative, Nemzetközi Migrációs Kezdeményezés) egyik kiszivárgott jelentése, hogy a migránsbarát politika széles körű elterjesztésében hatalmas szerep hárul a Soros-szervezeten belül a CEU-ra, vagyis a Közép-európai Egyetemre.


Soros hálózatában a politikai döntéshozók befolyásolásának feladata hárul a CEU-ra (Fotó: MTI)

Az IMI saját tevékenységéről szóló jelentésében kifejti, hogy munkája során 2014–2016 között összesen negyven alkalommal támogattak 22 mozgalmat, amelyek a migrációt elősegítő tevékenységet végeznek. Valamivel több, mint 4,35 millió dollárt fizettek ki 11 globálisan is tevékeny szervezetnek, további 3,8 millió dollárt pedig másik 11 csoport között osztottak szét, amelyek a végrehajtás területén dolgoznak.


MTI Fotó: Varga György

Az Origón elemzett 2016. májusi jelentés kifejti, hogy a migrációt segítő tevékenységben a CEU kiemelt szerepet kap: a politika szereplőit vagy az oda készülő jelölteket kell migránsbaráttá formálni, míg az MPI (Migration Policy Institute, amerikai kormányzati tanácsokat is osztogató, a migrációt globális szinten támogató washingtoni székhelyű civil szervezet) azt kapta feladatául, hogy a migrációval szemben kritikus gondolkodásra reagáljon, a Columbia Globalnak (a Columbia egyetem globális irányítással foglalkozó intézete) pedig konkrét javaslatokat kell az asztalra tennie.


(MTI/EPA/Georgi Licovski)

A jelentésben arra is utalást tesznek, hogy a szavaknál többet is be kell vetni a határok szabad átjárhatóságának elérése érdekében. Az IMI szakemberei arra számítanak, hogy az európai politikai környezettel a migráció mentén folytatott vita élesedik és „a hagyományos érvek már nem ülnek, ezért javasoljuk vizsgálni a különböző befolyásolási technikákat a tömegek és az elit szintjén is” – fogalmaz a Soros-hálózat migránspártoló szervezetének jelentése.

Kapcsolódó Cikkek

  • Augusztus utolsó napjaiban is meleg marad az idő

    Augusztus utolsó napjaiban is meleg marad az idő

    Augusztus utolsó napjaiban is marad a nyárias meleg, 30 Celsius-fok körüli maximumokkal. Továbbra is sok lesz a napsütés, helyenként lehetnek záporok, zivatarok – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

  • Már több mint 29 ezer automatát regisztráltak az adóhivatalnál

    Már több mint 29 ezer automatát regisztráltak az adóhivatalnál

    Már nemcsak az élelmiszert árusító automaták adatait kell bejelenteni az adóhivatalnál, hanem szolgáltatástól és árucikktől függetlenül minden ilyen berendezést, az üzemeltetők már több mint 29 ezer automatát regisztráltak, ezekből több mint 6100 parkoló automata – tájékoztatta Izer Norbert adóügyekért felelős államtitkár az MTI-t.