EUR: 323,16 Ft
CHF: 287,79 Ft
2018. december 11., kedd
Árpád, Árpádina

Külföld

Migránsok támadták meg a magyar diákokat szállító buszt

Hétfő hajnalba dobálták meg azt a buszt Calais-nál, amiben magyar tanulók ás tanárok ültek.

Az esetről a HVG.hu számolt be. A lapnak az egyik diák mesélt a támadásról.

Valószínűleg menekültek dobálták meg hétfő hajnali háromnegyed öt körül Franciaországban azt az Opel Vivarót, amelyben a kecskeméti Kandó Kálmán Szakgimnázium és Szakközépiskola diákjai valamint tanárai ültek, összesen nyolcan – írja a HVG.hu.

Bár a kisbusznak betört az üvege, szerencsére senki nem sérült meg a támadásban.

Nem ez volt az első eset, amikor magyarokat támadtak meg Calaisnál.

Mint arról beszámoltunk május közepén sokkoló felvételt tett közzé egy magyar kamionos, aki videóra vette, hogyan támadták meg Franciaországban a menekültek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rekordot állított fel az Aquaman

  Rekordot állított fel az Aquaman

  Az év egyik leggyengébb mozis hétvégéjén is a Ralph lezúzza a netet: Rontó Ralph 2 végzett az élen, az animációs film 16,1 millió dollárral növelte hazai bevételét, amely így három hét alatt elérte a 161 milliót.

 • Erősebb lehet Merkel utódja

  Erősebb lehet Merkel utódja

  Kíváncsian várják az elemzők, hogy elhagyja-e elődje erősen migránspárti politikáját az Angela Merkel pártelnöki helyére hajszállal megválasztott Annegret Kramp-Karrenbauer. A Nézőpont Intézet ügyvezető igazgatója szerint a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) új elnöke, politikailag akár erősebb is lehet, mint elődje, aki lényegében a migrációs politikájába bukott bele.

 • Elfogadták Soros migránspaktumát

  Elfogadták Soros migránspaktumát

  Elfogadta 150 ENSZ tagállam képviselőjének többsége azt a globális menekültügyi csomagot, amelyről a világszervezet közgyűlése 19-én szavaz majd, de több mint tucatnyi ország lépett ki már a csomag egyeztetési folyamatából.